victimă-frig.jpg

Un bărbat în vârstă de 43 de ani, care locuiește la o stână din Bălțești, a avut nevoie, marți, de ajutorul medicilor din cauza frigului.

O persoană a sunat la 112 și a solicitat sprijinul unui echipaj de la Serviciul de Ambulanță Prahova. Bărbatul a fost diagnosticat cu hipotermie și a fost transportat la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Ploiești.

Medicii atrag atenția că hipotermia, respectiv scăderea temperaturii corpului sub 35 de grade Celsius, se poate instala rapid prin expunerea la frig, iar în ultima perioadă temperaturile atmosferice au fost cu mult mai scăzute.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Meteorologii au anunțat, de altfel, că „vremea va fi mai rece decât în mod obișnuit în cea mai mare parte a intervalului, iar media maximelor va fi cuprinsă între 0 și 4 grade”.

La Ploiești, scăderea temperaturilor atmosferice a condus la o creștere a numărului de persoane care solicită găzduire la Căminul de noapte al Primăriei Ploiești. Marți noapte, de exemplu, aici au ajuns 46 de persoane. Numărul de paturi la Căminul de noapte din Ploiești este de 50, însă numărul de locuri poate fi suplimentat cu 30 de saltele.

foto cu caracter ilustrativ


Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.