porci-program-directia-agricola.jpg

Direcția Agricolă Prahova a anunțat începerea derulării schemei „ajutor de minimis pentru aplicarea programului de susținere a crescătorilor de porci din rasele Bazna și/sau Mangalița în vederea producerii cărnii de porc". În acest program, la Direcția pentru Agricultură Județeană Prahova s-au înscris 4 furnizori, 1 procesator și 48 de beneficiari – crescători de porci.

Un număr de 8 purcei din rasa Bazna au ajuns, la finele lunii octombrie, la PFA Manea Cătălin Costin din localitatea Mănești. Purceii înțărcați au o greutate minimă de 10 kg și vor fi crescuți până la greutatea de minimum 130 kg/cap.

„Alături de beneficiar au fost furnizorul Botescu Gabriel care are exploatația în Filipeștii de Târg și procesatorul S.C. Brutus Impex SRL din Mănești care va prelua acești porci în vederea procesării cărnii. Conform H.G. nr. 9 din 2018 privind aprobarea schemei "Ajutor de minimis pentru aplicarea programului de susținere a crescătorilor de porci din rasele Bazna și/sau Mangalița în vederea producerii cărnii de porc", beneficiarii acestui program sunt: furnizorul de purcei din rasa Bazna și/sau Mangalița care crește scroafe și scrofițe de reproducție din aceste rase și sunt înscrise în Registrul genealogic al rasei și a fătat cel puțin o dată. Acesta furnizează purcei, minim 2 și maxim 10, către procesator la o greutate minimă de 10 kg/cap, în baza unui contract de livrare, și primește prin program suma de 250 lei/cap, și procesatorul care este unitatea autorizată sanitar-veterinară pentru procesarea cărnii, și are încheiat contract cu crescătorii de porci. Acesta preia de la furnizor purceii și îi livrează la crescătorii de porci, după care în baza unui contract de creștere și îngrășare preia porcii ajunși la greutatea minimă, în viu, de 130 kg/cap în vederea procesării cărnii de porc, precum și crescătorul de porci care trebuie să dețină exploatații înregistrate în Sistemul național de identificare și înregistrare a animalelor (SNIIA), supuse, după caz, controlului sanitar-veterinar, înregistrării sanitar-veterinare sau autorizării sanitar-veterinare”, a anunțat Direcția pentru Agricultură Prahova.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

„Acesta primește cu titlu gratuit un număr par de purcei, minim 2 și maxim 10, de la procesator. Livrează minim 50% din purceii primiți cu titlu gratuit procesatorului, iar efectivul nelivrat poate fi utilizat pentru reproducție sau autoconsum”, a precizat  Mita Enache, directorul Direcția Agricolă Prahova.

Varoval new thermo services Contact Varoval new thermo services

Cei care vor să intre în acest program pot contacta Direcția pentru Agricultură Județeană Prahova, la tel. 0244-593210 sau e-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., a anunțat DGA Prahova.

porci.jpg


Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.