fbpx

incendiu-ploiesti-depozit.jpg

Incendiul de la depozitul de mase plastice din Ploiești a izbucnit duminică după-amiază, iar de 16 ore pompierii militari încă se luptă cu stingerea focului. 5.000 de tone de mase plastice și alte deșeuri au fost mistuite de flăcări.

Zeci de pompieri și mai multe autospeciale au intervenit pentru stingerea focului care s-a manifestat generalizat ci degajare mare de fum. În timpul incendiului, 5.000 de tone de mase plastice au ars.

Citește și:Cum arată depozitul din Ploiești, unde au ars 5.000 de tone de deșeuri. De 16 ore inspirăm cancer, iar autoritățile n-au dat nicio amendă

La  mai bine de 16 ore de la izbucnirea focului încă mai sunt multe întrebări care nu și-au primit răspuns. Prima ar fi cea legată de poluare. 

Citește și: Pentru că toți tac, vă invităm, doamna ministru al mediului, în vizită sub Ciuperca din Ploiești

În al doilea rând, autoritățile de mediu nu au răspuns încă la o întrebare destul de importantă. Ce efecte au noxele emise în atmosferă?

Citește și: Dovada că aerul din Ploiești a fost otrăvit în urma incendiului. Instalațiile APM Prahova indică depășiri uriașe la PM 10, particule ce pot provoca astm și cancer

Singurul lucru cert este că depozitul nu avea eliberată autorizație pentru stingerea incendiilor și că la acest depozit nu au fost efectuate controale de către pompierii militari de la ISU Prahova.

Astăzi s-a aflat însă că depozitul de mase plastice nu avea autorizație pentru stingerea incendiilor și că aici nu s-au efectuat controale.

Dar, și în acest caz, trebuie să se afle dacă era necesară autorizație. Asta pentru că un astfel de document, spun reprezentanții ISU nu se eliberează pentru o clădire existentă, dacă nu au fost aduse modificări sau schimbări de destinație fata de documentația de construire.

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Macheta-Paste_CONPET-970x250px_e5752.jpg
banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
harold.jpg
970.jpg