pesta-porcina-africana-doze-reactivi.jpg

Virusul pestei porcine africane (PPA) a fost depistat, la nivel național, în 283 de localități din 18 județe, cu un număr de 1084 de focare (dintre care 16 în exploatații comerciale) și 146 de cazuri la mistreți. Chiar dacă în Prahova nu există confirmat niciun focar, DSVSA Prahova a solicitat 2.000 de doze de reactivi, care vor fi folosite pentru efectuarea analizelor de laborator, în cazul animalelor bolnave sau moarte, atât pentru porcii din gospodării, cât și pentru mistreții din șase județe.

La nivel național, până la această dată, au fost eliminați 360.647 de porci afectați de boală, potrivit ANSVSA. Special pentru depistarea virusului, DSVSA Prahova a solicitat suplimentarea cu 2000 de doze de reactivi, care vor fi folosite la depistarea pestei porcine africane în șase județe.

„Dozele sunt utilizate în cazul animalelor bolnave sau moarte atât pentru porcii din gospodării, cât și pentru mistreți. În Prahova nu avem confirmat niciun focar de pestă porcină africană. Trebuie precizat că, în lunile aprilie - mai, Prahova a mai avut repartizate încă 2.000 de doze de reactivi. DSVSA Prahova a demarat, începând cu 20 octombrie, inspecții în exploatațiile nonprofit pentru a efectua un inventar al animalelor, în vederea stabilirii efectivelor de porci”, a declarat pentru Observatorulph.ro Mihai Terecoasă, directorul DSVSA Prahova.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Prezența virusului PPA în țara noastră a fost semnalată pentru prima oară pe 31 iulie 2017, în județul Satu-Mare.

„Evoluția bolii este în permanentă monitorizată, prin examene clinice şi de laborator, iar zilnic se analizează situația existentă, se aplică măsuri și se întreprind acțiuni în funcție de circumstanțe. ANSVSA solicită sprijinul și înțelegerea cetățenilor pentru respectarea acestor măsuri, având în vedere gravitatea bolii și consecințele economice grave generate de apariția ei”, este apelul lansat de ANSVSA.


negativ-media.jpg
NEGATIV MEDIA - Creator de conținut online
comunicare[@]negativmedia.ro

Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.