fbpx

pesta-porcina-africana-doze-reactivi.jpg

Virusul pestei porcine africane (PPA) a fost depistat, la nivel național, în 283 de localități din 18 județe, cu un număr de 1084 de focare (dintre care 16 în exploatații comerciale) și 146 de cazuri la mistreți. Chiar dacă în Prahova nu există confirmat niciun focar, DSVSA Prahova a solicitat 2.000 de doze de reactivi, care vor fi folosite pentru efectuarea analizelor de laborator, în cazul animalelor bolnave sau moarte, atât pentru porcii din gospodării, cât și pentru mistreții din șase județe.

La nivel național, până la această dată, au fost eliminați 360.647 de porci afectați de boală, potrivit ANSVSA. Special pentru depistarea virusului, DSVSA Prahova a solicitat suplimentarea cu 2000 de doze de reactivi, care vor fi folosite la depistarea pestei porcine africane în șase județe.

„Dozele sunt utilizate în cazul animalelor bolnave sau moarte atât pentru porcii din gospodării, cât și pentru mistreți. În Prahova nu avem confirmat niciun focar de pestă porcină africană. Trebuie precizat că, în lunile aprilie - mai, Prahova a mai avut repartizate încă 2.000 de doze de reactivi. DSVSA Prahova a demarat, începând cu 20 octombrie, inspecții în exploatațiile nonprofit pentru a efectua un inventar al animalelor, în vederea stabilirii efectivelor de porci”, a declarat pentru Observatorulph.ro Mihai Terecoasă, directorul DSVSA Prahova.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Prezența virusului PPA în țara noastră a fost semnalată pentru prima oară pe 31 iulie 2017, în județul Satu-Mare.

„Evoluția bolii este în permanentă monitorizată, prin examene clinice şi de laborator, iar zilnic se analizează situația existentă, se aplică măsuri și se întreprind acțiuni în funcție de circumstanțe. ANSVSA solicită sprijinul și înțelegerea cetățenilor pentru respectarea acestor măsuri, având în vedere gravitatea bolii și consecințele economice grave generate de apariția ei”, este apelul lansat de ANSVSA.

Informeaza-te inainte de a cumpara o casa

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Comentează cu profilul tău de Facebook