3regina-maria-650x435.jpg

La sfârşitul lunii noiembrie Primăria Blejoi organizează  sărbătoare regală: dezvelirea statuii Reginei Maria. La eveniment au fost invitaţi custodele Coroanei Române - Majestatea Sa Margareta, Principele Radu, oficiali din Guvernul României, parlamentari, părintele Adrian Diaconu, duhovnicul Regelui Mihai, fost preot la Biserica Blejoi şi cetăţean de onoare al comunei Blejoi, în prezent preot paroh la Geneva şi Laussane, protopop al Bisericii Ortodoxe Române pentru Elveţia, dar şi reprezentanţi ai administraţiei judeţene.

În cadrul ceremoniei care se va desfăşura în Parcul Ploieştiori, va fi organizat şi un spectacol cultural-artistic.

Statuia, operă a sculptorului prahovean Constantin Ionescu, este realizată din bronz, are o înălţime de 2,30 metri şi o înfăţişează pe Regina Maria în picioare, într-o poziţie maiestuoasă.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Acesta este primul monument dedicat ilustrei reprezentante a Casei Regale într-o comună din România, şi se doreşte a fi o recunoaştere a rolului avut de Majestatea Sa la Marea Unire.

sursa: InfoBlejoi


negativ-media.jpg
NEGATIV MEDIA - Creator de conținut online
comunicare[@]negativmedia.ro

Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.