percheziții-polițiștii-prahoveni-Poliția-Română.jpg

Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale din Inspectoratului de Poliție Județean Prahova, cu sprijinul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română, au efectuat 10 percheziții la persoane bănuite de proxenetism. 9 persoane, șapte bărbați și două femei, au fost reținute în urma perchezițiilor.

Polițiștii au efectuat trei descinderi în municipiul București, patru în județul Prahova (câte două în Ploiești și Poiana Câmpina), două în județul Giurgiu (comuna Valea Dragului) și una în municipiul Brașov. 

9 persoane au fost reținute în urma perchezițiilor de azi. Printre ei sunt doi administratori (frate și soră) ai unei locații din Ploiești, care ar fi închiriat camere într-un imobil, în scopul practicării prostituției.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

„De la locațiile percheziționate, polițiștii au ridicat bani (30.000 de lei și 2.000 de euro), telefoane mobile și un pistol tip airsoft (nesupus autorizării). De asemenea, au indisponibilizat, în vederea cercetărilor, un autoturism.
28 de persoane au fost aduse la sediul poliției pentru audieri, urmând ca, la finalul acestora, să fie dispuse măsurile legale ce se impun”, a anunțat Inspectoratului de Poliție Județean Prahova.

Începând cu luna iulie, polițiștii au documentat activitatea infracțională a mai multor persoane, care ar fi racolat femei în vederea practicării prostituției, atât în țară, cât și în Marea Britanie, a anunțat IPJ Prahova.

„O parte dintre persoanele în cauză ar fi facilitat practicarea prostituției de către acestea, în imobile închiriate în acest scop (în localitățile Ploiești, Brașov, Pitești, București, Cluj, Timișoara). Locațiile erau schimbate frecvent, femeile în cauză desfășurându-și activitatea câte o săptămână sau două, după care plecau în alt județ. Alte două persoane sunt bănuite că ar fi pus la dispoziția proxeneților, contra unor sume de bani, cu titlu de chirie, spații în diferite imobile, înlesnind astfel activitatea infracțională”, a anunțat Inspectoratului de Poliție Județean Prahova .

Persoanele din București sunt bănuite că ar fi trimis femei și în Marea Britanie, pentru a practica prostituția.


negativ-media.jpg
NEGATIV MEDIA - Creator de conținut online
comunicare[@]negativmedia.ro

Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.