pacient-spital.jpg

Nicolae Coțoban, în vârstă de 53 de ani, a ajuns miercuri seară la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Ploiești, unde a fost diagnosticat cu edem pulmonar. Numai că, în lipsă de paturi libere, bărbatul, care are și o amputație la picior, a fost internat la Secția de Cardiologie, într-un salon cu femei. Astăzi, pacientul a solicitat să fie mutat într-un salon cu bărbați, însă personalul medical i-a spus că dacă nu îi convine situația poate semna externarea, lucru care s-a și întâmplat. Pacientul a fost mutat într-un salon cu bărbați numai după ce situația a fost adusă în atenția conducerii unității medicale.

După o noapte petrecută în salonul cu femei, joi, Nicolae Coțăban, care suferă de mai multe afecțiuni medicale, acesta având și o amputație la un picior, lucru care nu îi permite deplasarea, a cerut personalului medical să fie repartizat într-un salon cu bărbați. Personalul medical l-a pus în fața unui fapt împlinit.

Cazul a ajuns în atenția conducerii unității medicale, care a decis repartizarea pacientului într-un salon cu bărbați. Directorul medical al Spitalului Județean Ploiești susține că de vină este aglomerația din saloanele de la Secția de Cardiologie.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Secția de cardiologie are numai 90 de paturi, dintre care 12 pentru terapie intensivă. În medie, pe durata unei gărzi, la camera de urgență se prezintă peste 20 de persoane, cele mai multe având nevoie de internare. 

Secția de Cardiologie a Spitalului Județean Ploiești a fost modernizată anul trecut și dispune de cele mai moderne dotări. Singura problemă este că, fiind singura de acest fel din Prahova, se confruntă cu un număr mare de pacienți.


negativ-media.jpg
NEGATIV MEDIA - Creator de conținut online
comunicare[@]negativmedia.ro

Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.