fbpx

pacient-spital.jpg

Nicolae Coțoban, în vârstă de 53 de ani, a ajuns miercuri seară la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Ploiești, unde a fost diagnosticat cu edem pulmonar. Numai că, în lipsă de paturi libere, bărbatul, care are și o amputație la picior, a fost internat la Secția de Cardiologie, într-un salon cu femei. Astăzi, pacientul a solicitat să fie mutat într-un salon cu bărbați, însă personalul medical i-a spus că dacă nu îi convine situația poate semna externarea, lucru care s-a și întâmplat. Pacientul a fost mutat într-un salon cu bărbați numai după ce situația a fost adusă în atenția conducerii unității medicale.

După o noapte petrecută în salonul cu femei, joi, Nicolae Coțăban, care suferă de mai multe afecțiuni medicale, acesta având și o amputație la un picior, lucru care nu îi permite deplasarea, a cerut personalului medical să fie repartizat într-un salon cu bărbați. Personalul medical l-a pus în fața unui fapt împlinit.

Cazul a ajuns în atenția conducerii unității medicale, care a decis repartizarea pacientului într-un salon cu bărbați. Directorul medical al Spitalului Județean Ploiești susține că de vină este aglomerația din saloanele de la Secția de Cardiologie.

Secția de cardiologie are numai 90 de paturi, dintre care 12 pentru terapie intensivă. În medie, pe durata unei gărzi, la camera de urgență se prezintă peste 20 de persoane, cele mai multe având nevoie de internare. 

Secția de Cardiologie a Spitalului Județean Ploiești a fost modernizată anul trecut și dispune de cele mai moderne dotări. Singura problemă este că, fiind singura de acest fel din Prahova, se confruntă cu un număr mare de pacienți.

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
harold.jpg
970.jpg
Macheta-Paste_CONPET-970x250px_e5752.jpg