fbpx

vremea-munte.jpg

Vreme capricioasă în această toamnă. După ce în weekend mercurul în termometre a scăzut brusc, iar la munte, la altitudini de peste 1800 metri, a nins, meteorologii au anunțat o nouă scădere a temperaturilor în zilele de 24 și 25 octombrie. Vremea frumoasă va reveni rapid, cu temperaturi de 22 de grade Celsius, pentru ca, de săptămâna viitoare, să avem parte de un nou val de frig.

Astfel, a anunțat ANM, „în primele două zile ale intervalului, valorile maxime diurne vor avea medii în jurul a 18
grade, urmând ca în 24 și 25 octombrie vremea să se răcească până la o medie de 13 grade. Apoi, din nou maximele termice vor fi în creștere de la o zi la alta până în data de 28 octombrie, până la o medie în jurul a 22 de grade”.

De săptămâna viitoare, a anunțat ANM, vom avea parte de o nouă răcire a vremii. În plus, spun meteorologii, „până la sfârșitul perioadei de prognoză temperaturile minime nocturne vor fi în scădere până la valori medii regionale în jurul a 7 grade”.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Probabilitatea de apariție a ploilor va fi ridicată în jurul datei de 24 octombrie, precum și în cea de a doua săptămână, în zilele 30 și 31 octombrie, a mai anunțat ANM.

La munte în schimb a nins, iar pe Transalpina a fost oprită circulația rutieră pentru a permite drumarilor să efectueze lucrări de deszăpezire.

Citește și: Transalpina s-a închis din cauza ninsorilor abundente

La munte, potrivit ANM, „în intervalul 22-25 octombrie vremea se va răci, temperaturile maxime vor fi în scădere de la o medie de 8 grade la 0 grade, iar media minimelor nocturne va scădea de la 1 grad, spre -6 grade. Ulterior, vremea se va încălzi până în data de 28 octombrie, maximele diurne vor crește până la medii în jurul a 12 grade, iar minimele nocturne până spre 5 grade”.

Tot la munte sunt așteptate ploi în intervalul 22-25 octombrie, „precum și în cea de a doua săptămână, mai ales în zilele de 29,30 și 31 octombrie”, a precizat ANM.

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Comentează cu profilul tău de Facebook


970.jpg