fbpx

vineri-scoala.jpg

Peste 8.900 de elevi au avut notele scăzute la purtare în anul școlar 2017 - 2018 din cauza absențelor, în peste 700 de cazuri a fost dispusă măsura diminuării sau chiar a sistării acordării alocației pentru sprijinirea familiei. Puțini părinți știu însă că, potrivit unui ordin de ministru aprobat la începutul acestui an, în cazul în care aceștia nu asigură școlarizarea copilului riscă amenzi de până la 1.000 de lei și chiar prestarea de muncă în folosul comunității.

În ciuda măsurilor de combatere a abandonului școlar, prin condiționarea acordării unor alocații, mii de elevi din Prahova acumulează în continuare absențe la școală.

În anul școlar 2017 - 2018, potrivit datelor statistice ale IȘJ Prahova, 8.950 de elevi au avut nota la purtare scăzută din cauza absențelor.

Cum s-a ajuns în situația aceasta? La acest capitol pot fi menționate multe cauze. În teorie, lucrurile ar putea să nu scape de sub control, având în vedere că există posibilitatea de control asupra minorului în cazul în care înregistrează absențe. Astfel, potrivit unui ordin de ministru emis în acest an, „Părintele, tutorele sau susținătorul legal are obligația ca minimum o dată pe lună să ia legătura cu învățătorul sau profesorul diriginte al copilului.

ordin-ministru.jpgobligatii.jpg

În practică însă în cele mai multe cazuri în care elevul absentează de la școală nu există o legătură între părinte și unitatea de învățământ

Vezi AICI regulamentul cadru de organizare al unităților de învățământ aprobat prin Ordin de ministru.

absente-școala-isj.jpg

Citește și: Prahova a pierdut în decurs de patru ani aproximativ 8.000 de elevi

Potrivit datelor statistice, în 700 de cazuri, tot ca urmare a numărului mare de absențe. AJPIS a dispus diminuarea sau chiar sistarea acordării alocației pentru sprijinirea familiei.

Răspunsul AJPIS cu privire la numărul de absențe al elevilor din anul școlar 2017 - 2018:

absente-scoala.jpg

absente-scoala-prahova.png

absente-scoala-ajutor.jpg

ajutoare-scoala.jpg

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
harold.jpg
970.jpg
Macheta-Paste_CONPET-970x250px_e5752.jpg