vineri-scoala.jpg

Peste 8.900 de elevi au avut notele scăzute la purtare în anul școlar 2017 - 2018 din cauza absențelor, în peste 700 de cazuri a fost dispusă măsura diminuării sau chiar a sistării acordării alocației pentru sprijinirea familiei. Puțini părinți știu însă că, potrivit unui ordin de ministru aprobat la începutul acestui an, în cazul în care aceștia nu asigură școlarizarea copilului riscă amenzi de până la 1.000 de lei și chiar prestarea de muncă în folosul comunității.

În ciuda măsurilor de combatere a abandonului școlar, prin condiționarea acordării unor alocații, mii de elevi din Prahova acumulează în continuare absențe la școală.

În anul școlar 2017 - 2018, potrivit datelor statistice ale IȘJ Prahova, 8.950 de elevi au avut nota la purtare scăzută din cauza absențelor.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Cum s-a ajuns în situația aceasta? La acest capitol pot fi menționate multe cauze. În teorie, lucrurile ar putea să nu scape de sub control, având în vedere că există posibilitatea de control asupra minorului în cazul în care înregistrează absențe. Astfel, potrivit unui ordin de ministru emis în acest an, „Părintele, tutorele sau susținătorul legal are obligația ca minimum o dată pe lună să ia legătura cu învățătorul sau profesorul diriginte al copilului.

ordin-ministru.jpgobligatii.jpg

În practică însă în cele mai multe cazuri în care elevul absentează de la școală nu există o legătură între părinte și unitatea de învățământ

Vezi AICI regulamentul cadru de organizare al unităților de învățământ aprobat prin Ordin de ministru.

absente-școala-isj.jpg

Citește și: Prahova a pierdut în decurs de patru ani aproximativ 8.000 de elevi

Potrivit datelor statistice, în 700 de cazuri, tot ca urmare a numărului mare de absențe. AJPIS a dispus diminuarea sau chiar sistarea acordării alocației pentru sprijinirea familiei.

Răspunsul AJPIS cu privire la numărul de absențe al elevilor din anul școlar 2017 - 2018:

absente-scoala.jpg

absente-scoala-prahova.png

absente-scoala-ajutor.jpg

ajutoare-scoala.jpg


negativ-media.jpg
NEGATIV MEDIA - Creator de conținut online
comunicare[@]negativmedia.ro

Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.