statuia-libertatii-ploiesti.jpg

De mai multe luni, Statuia Libertății, amplasată strategic în sensul giratoriu de la Catedrala Sf. Ioan Botezătorul, este dovada vie că nici măcar pentru situațiile minore autoritățile locale nu găsesc rapid soluții. De pe soclul statuii, care figurează pe lista monumentelor istorice, s-au desprins deja mai multe plăci din marmură.

Restaurată în 2012, Statuia Libertății din Ploiești a fost mutată la acea dată de lângă Palatul Administrativ în sensul giratoriu de Sfântul Ioan Botezătorul. La numai un an însă au început lungi dezbateri că statuia trebuie mutată. din nou, în fața Palatului Administrativ. 

Ideea de la acea vreme, care la un moment dat a devenit chiar o fixație, a fost abandonată. Statuia a rămas în sensul giratoriu însă în ciuda faptului că a început să se degradeze nimeni nu a mișcat un deget să schimbe situația.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Citește și: Statuia Libertății din Ploiești, una dintre puținele din lume, se degradează. FOTO

Mai nou, de pe soclul statuii au început să se desprindă bucățile din marmură, însă autoritățile par să nu observe acest lucru. 

Statuia a fost adusă din Franța și inaugurată în 1881, reprezentând la acea dată un simbol al „libertății cetățenilor”.

20181018_130906.jpg

20181018_131005.jpg


negativ-media.jpg
NEGATIV MEDIA - Creator de conținut online
comunicare[@]negativmedia.ro

Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.