vineri-scoala.jpg

Situație îngrijorătoare. Numărul elevilor din Prahova s-a diminuat de la un an la altul. Așa s-a ajuns ca în anul școlar 2018 - 2019 să avem cu 8.000 de elevi mai puțini față de acum patru ani.

Cifrele statistice atestă faptul că în Prahova se înregistrează o scădere dramatică a numărului de elevi. Cel puțin așa reiese din raportul prezentat joi de Inspectoratul Școlar Județean Prahova.

Astfel, dacă în anul școlar 2014 - 2015 în învățământul prahovean erau 111.789 elevi, în 2017 - 2018 erau 103.806 elevi, iar în acest an școlar s-a ajuns la circa 100.000 de elevi.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

De precizat este faptul că numai în anul școlar trecut au fost înregistrate 140 de exmatriculări, 183 de elevi au abandonat școala, iar 106 elevi s-au retras.

În Prahova sunt 631 de unități de învățământ, din care 212 sunt cu unități cu personalitate juridică. În anul școlar trecut, 10 unități de învățământ au fost desființate sau și-au pierdut personalitatea juridică.


negativ-media.jpg
NEGATIV MEDIA - Creator de conținut online
comunicare[@]negativmedia.ro

Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.