fbpx

paduchi-scoali-anul-scolare-început-de-an.jpg

După vacanța prelungită de vară, anul școlar 2018 - 2019 a debutat cu un triaj epidemiologic efectuat la toate unitățile de învățământ din Prahova. În timpul controalelor, 145 de elevi au fost depistați cu păduchi la școală.

Direcția de Sănătate Publică a centralizat numărul cazurilor de elevi depistați cu păduchi în Prahova, de la începutul anului școlar 2018 - 2019.

Potrivit datelor statistice, ,,în mediul rural au fost depistați 61 de elevi, iar în urma repetării controlului epidemiologic 22 dintre elevi aveau păduchi. În mediul urban, 84 de elevi au fost depistați cu păduchi, iar în urma repetării controlului 24 aveau aceeași problemă”, a declarat pentru Observatorulph.ro Dan Decebal, purtătorul de cuvânt al DSP Prahova.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Citește și: Școlile și liceele din Prahova unde au fost găsiți elevi cu păduchi

În luna februarie 2018, la nivelul unităților de învățământ din Prahova a fost efectuat un triaj epidemiologic după terminarea vacanței de iarnă, iar la acea dată 147 de copii din școlile și din liceele din Prahova aveau păduchi.

În cazul în care un elev este depistat cu păduchi este recomandată scoaterea lui din colectivitate, cel puțin trei zile, timp în care se recomandată folosirea de loțiuni sau spray-uri speciale pentru combaterea păduchilor. Elevii sunt reprimiți la cursuri numai cu aviz de la medicul de familie.

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Comentează cu profilul tău de Facebook


banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
harold.jpg
970.jpg