paduchi-scoali-anul-scolare-început-de-an.jpg

După vacanța prelungită de vară, anul școlar 2018 - 2019 a debutat cu un triaj epidemiologic efectuat la toate unitățile de învățământ din Prahova. În timpul controalelor, 145 de elevi au fost depistați cu păduchi la școală.

Direcția de Sănătate Publică a centralizat numărul cazurilor de elevi depistați cu păduchi în Prahova, de la începutul anului școlar 2018 - 2019.

Potrivit datelor statistice, ,,în mediul rural au fost depistați 61 de elevi, iar în urma repetării controlului epidemiologic 22 dintre elevi aveau păduchi. În mediul urban, 84 de elevi au fost depistați cu păduchi, iar în urma repetării controlului 24 aveau aceeași problemă”, a declarat pentru Observatorulph.ro Dan Decebal, purtătorul de cuvânt al DSP Prahova.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Citește și: Școlile și liceele din Prahova unde au fost găsiți elevi cu păduchi

În luna februarie 2018, la nivelul unităților de învățământ din Prahova a fost efectuat un triaj epidemiologic după terminarea vacanței de iarnă, iar la acea dată 147 de copii din școlile și din liceele din Prahova aveau păduchi.

În cazul în care un elev este depistat cu păduchi este recomandată scoaterea lui din colectivitate, cel puțin trei zile, timp în care se recomandată folosirea de loțiuni sau spray-uri speciale pentru combaterea păduchilor. Elevii sunt reprimiți la cursuri numai cu aviz de la medicul de familie.


Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.