spitalul-boli-infectioase-copii.jpg

Mai multi copiii din Prahova au ajuns la spital, în ultimele zile, acuzând stări de oboseală și febră. Conducerea Spitalului Județean Ploiești susține că minorii nu au necesitat internarea.

Mai mulți copiii s-au prezentat cu părinții la Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean Ploiești, acuzând stare de rău.

Citește și: Zeci de copii din Prahova au ajuns la spital. Suferă de ”boala mână - picior - gură”

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

,,Zilnic s-au prezentat, în weekend, 3-5 copii cu forme ușoare de boala virală, care nu au necesitat internarea fiind recomandată medicamentația la domiciliu. Vorbim de forme ușoare de enteroviroză", a declarat pentru Observatorulph.ro Florin Pușcariu, directorul Spitalului Județean Ploiești.

Boala este caracterizată prin stare de oboseală, vărsături, dar poate să se manifeste și prin creșterea rapidă a temperaturii, semne care apar după o perioadă de incubație de câteva zile.. 

Medicamentația recomandată este pentru o perioadă de maximum 10 zile, principalul sfat al medicilor fiind, pe lângă măsuri de igienă mai severe, și o hidratare corespunzătoare.


Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.