fbpx

salvamont.jpg

Salvamontiștii din Bușteni sunt în alertă după ce o persoană a sunat la 112 și a solicitat ajutorul după ce patru persoane au fost înțepate de viespi, în timp ce urcau pe Jepii Mari.

UPDATE: Serviciul de Ambulanță Prahova a anunțat că trei dintre persoane au reacție alergică în urma înțepăturilor de viespi, iar o a patra persoană a făcut atac de panică. Toate cele patru persoane sunt transportate la Spitalul Orășenesc Sinaia. „Toate persoanele sunt conștiente și stabile hemodinamic”, a precizat SAJ Prahova. Grupul este format din două tinere, în vârstă de 24 și de  25 de ani, și doi tineri de 26 de ani și de 28 de ani.

Incidentul a avut loc luni după-amiază. cei patru turiști urcau pe Jepii Mari din Bușteni spre Platoul Bucegi.

„Vorbim de un caz rar întâlnit în Munții Bucegi. Un grup de patru turiști care urcau pe Jepii Mari din Bușteni spre Platoul Bucegi a fost atacat de viespi. Toți au fost înțepați de insecte, iar una dintre persoane este alergică și necesită transport urgent la Cabana Piatra Arsă, de unde va fi preluată de o ambulanță”, ne-a declarat Gheorghe Haiduc, șeful Salvamont Bușteni. 

Foto cu caracter ilustrativ. - Facebook - Salvamont România

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

negativ-media.jpg
Creator de conținut online
comunicare[@]negativmedia.ro

Viața Prahovei
  • Miercuri, 13 Februarie 2019
  • De Roxana Tănase

Risc mare de avalanșe în Munții Bucegi

Ninsoarea căzută la munte, în ultimele 24 de ore, vine la pachet cu o nouă atenționare din partea meteorologilor. La altitudini de peste 1800 m există risc mare de avalanșe, care se pot declanșa în...

Viața Prahovei
  • Duminică, 10 Februarie 2019
  • De Roxana Tănase

Risc însemnat de avalanșe în Munții Bucegi

Meteorologii au emis o nou atenționare de risc însemnat de avalanșe în Munții Bucegi. Temperaturile ridicate comparativ cu cele normale pentru această perioadă favorizează topirea zăpezii, iar la...