salvamont.jpg

Salvamontiștii din Bușteni sunt în alertă după ce o persoană a sunat la 112 și a solicitat ajutorul după ce patru persoane au fost înțepate de viespi, în timp ce urcau pe Jepii Mari.

UPDATE: Serviciul de Ambulanță Prahova a anunțat că trei dintre persoane au reacție alergică în urma înțepăturilor de viespi, iar o a patra persoană a făcut atac de panică. Toate cele patru persoane sunt transportate la Spitalul Orășenesc Sinaia. „Toate persoanele sunt conștiente și stabile hemodinamic”, a precizat SAJ Prahova. Grupul este format din două tinere, în vârstă de 24 și de  25 de ani, și doi tineri de 26 de ani și de 28 de ani.

Incidentul a avut loc luni după-amiază. cei patru turiști urcau pe Jepii Mari din Bușteni spre Platoul Bucegi.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

„Vorbim de un caz rar întâlnit în Munții Bucegi. Un grup de patru turiști care urcau pe Jepii Mari din Bușteni spre Platoul Bucegi a fost atacat de viespi. Toți au fost înțepați de insecte, iar una dintre persoane este alergică și necesită transport urgent la Cabana Piatra Arsă, de unde va fi preluată de o ambulanță”, ne-a declarat Gheorghe Haiduc, șeful Salvamont Bușteni. 

Foto cu caracter ilustrativ. - Facebook - Salvamont România


Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.