donare-sange.jpg

Centrul de Transfuzie Sanguină Ploiești a lansat un apel către toți cei care au posibilitatea de a dona sânge. „În permanență, un necunoscut, în spital, așteaptă picătura salvatoare”, susține directorul Centrului de Transfuzie Sanguină Ploiești.

Fie că este vorba despre un accident rutier grav sau poate de o intervenție chirurgicală mai complicată, zeci de persoane din Prahova au nevoie, lunar, de sânge.

„Cei care sunt sănătoși și curajoși, au peste 18 ani și peste 50 de kilograme, sunt invitați să doneze sânge, pentru că necesarul de sânge crește de la o zi la alta”, este apelul lansat de Georgeta Hanganu, directorul Centrului de Transfuzie Sanguină Ploiești.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

În Prahova, în medie, la Centrul de Transfuzie Sanguină Ploiești se prezintă 60 - 70 de persoane/zi. Însă pentru ca necesarul de sânge să fie realizat ar fi nevoie de aproximativ 100 de donatori/zi, susține conducerea Centrului.

„Pentru a asigura sânge pe toate grupele, pe toate RH-urile și, în special, pe RH-ul negativ, este nevoie să se prezinte la Centrul de Transfuzie, 100 de persoane/zi. Asta se întâmplă foarte rar și asta face ca nu toți cei care au nevoie să primească cantitatea necesară”, a mai precizat Georgeta Hanganu, directorul Centrului de Transfuzii Sanguine Ploiești.Ploiești.

Potrivit conducerii Centrului, necesarul de sânge crește de la o zi la alta. În cele mai multe cazuri vorbim de numeroase accidente rutiere grave, iar victimele, în cele mai multe situații, necesită cantități mari de sânge.

„Așteptăm toți prahovenii să vină să doneze pentru că, în permanență, un necunoscut, în spital, așteaptă picătura salvatoare”, a mai precizat Georgeta Hanganu, directorul Centrului de Transfuzii 


Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.

Eveniment
  • Sâmbătă, 15 Decembrie 2018
  • De Ciprian Pap

Accident mortal pe Strada Cameliei din Ploiești

Un accident soldat cu moartea victimei a avut loc astăzi în Ploiești. Potrivit IJP Prahova, evenimentul rutier s-a petrecut pe Strada Cameliei. În jurul orelor 17.30, o femeie în vârstă de 84 de ani a...