fbpx

donare-sange.jpg

Centrul de Transfuzie Sanguină Ploiești a lansat un apel către toți cei care au posibilitatea de a dona sânge. „În permanență, un necunoscut, în spital, așteaptă picătura salvatoare”, susține directorul Centrului de Transfuzie Sanguină Ploiești.

Fie că este vorba despre un accident rutier grav sau poate de o intervenție chirurgicală mai complicată, zeci de persoane din Prahova au nevoie, lunar, de sânge.

„Cei care sunt sănătoși și curajoși, au peste 18 ani și peste 50 de kilograme, sunt invitați să doneze sânge, pentru că necesarul de sânge crește de la o zi la alta”, este apelul lansat de Georgeta Hanganu, directorul Centrului de Transfuzie Sanguină Ploiești.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

În Prahova, în medie, la Centrul de Transfuzie Sanguină Ploiești se prezintă 60 - 70 de persoane/zi. Însă pentru ca necesarul de sânge să fie realizat ar fi nevoie de aproximativ 100 de donatori/zi, susține conducerea Centrului.

„Pentru a asigura sânge pe toate grupele, pe toate RH-urile și, în special, pe RH-ul negativ, este nevoie să se prezinte la Centrul de Transfuzie, 100 de persoane/zi. Asta se întâmplă foarte rar și asta face ca nu toți cei care au nevoie să primească cantitatea necesară”, a mai precizat Georgeta Hanganu, directorul Centrului de Transfuzii Sanguine Ploiești.Ploiești.

Potrivit conducerii Centrului, necesarul de sânge crește de la o zi la alta. În cele mai multe cazuri vorbim de numeroase accidente rutiere grave, iar victimele, în cele mai multe situații, necesită cantități mari de sânge.

„Așteptăm toți prahovenii să vină să doneze pentru că, în permanență, un necunoscut, în spital, așteaptă picătura salvatoare”, a mai precizat Georgeta Hanganu, directorul Centrului de Transfuzii 

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Comentează cu profilul tău de Facebook


banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
harold.jpg
970.jpg