Aproape 2.000 de elevi din Prahova riscă să repete anul școlar. Nu au situația încheiată nici pe semestrul I

Pandemia de Covid-19 a condus, inevitabil, la suspendarea cursurilor școlare, ca măsură de protecție pentru limitarea răspândirii virusului. Ministerul Educației a dispus un set de măsuri astfel încât anul școlar să nu se repete, una dintre ele fiind ca situația școlară a elevilor să se încheie cu minimum două note, cărora li se adaugă nota din teză, acolo unde este cazul. Numai că aproape 2.000 de elevi din Prahova nu au situația încheiată pe primul semestru, iar în acest caz nu există, momentan, o reglementare clară.

Ministerul Educației a stabilit un set de reglementări astfel încât, în plină pandemie de coronavirus, să nu se ajungă la repetarea anului școlar 2019 – 2020, având în vedere suspendarea cursurilor școlare.

Scenariul de lucru prevede reluarea cursurilor în învățământul preuniversitar și universitar în decursul lunii iunie, cu mențiunea că, în funcție de evoluția pandemiei de coronavirus, aceste măsuri pot suferi modificări.

Citește și: Ministerul Educației: Scenariul propus prevede reluarea cursurilor școlare în decursul lunii iunie

Pe lista de măsuri figurează că probele scrise ale Evaluării Naționale și ale examenului național de Bacalaureat ar putea fi organizate în luna iulie, iar programele de examen pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat nu vor cuprinde materia aferentă semestrului al II-lea.

Evaluările pentru clasele a II-a, a IV-a, a VI-a, olimpiadele și concursurile școlare, precum și simulările pentru examenele naționale au fost anulate. La fel și sesiunea specială a examenului național de Bacalaureat pentru olimpici.

Situația școlară a elevilor, potrivit recomandării Ministerului Educației, se va încheia cu minimum două note, cărora li se adaugă nota din teză, acolo unde este cazul. Nu există însă o recomandare cu privire la situația în care, din diverse motive, elevul nu a obținut două note pentru încheierea situației școlare.

Citește și: Citește și: Educația online. 5% dintre elevii din Prahova nu au acces la computer, laptop, tabletă sau telefon

De exemplu, 5% dintre elevii prahoveni nu au acces la un computer, laptop, tabletă sau telefon, pentru menținerea legăturii cu școala, prin platforma online.

„De regulă cei mai mulți elevi au deja câte două note, încă dinainte de suspendarea cursurilor școlare. Cu privire la situația în care elevii nu obțin cele două note, din diverse motive, nu există momentan precizări”, a explicat Horia Toma, inspectorul șef adjunct al IȘJ Prahova.

În plus, există câteva situații particulare, pentru care nu au fost făcute recomandări. Una dintre ele vizează situația elevilor care nu au încheiată încă situația școlară nici măcar pe primul trimestru, iar în Prahova sunt aproape 2.000 de elevi în această situație. Lor li se adaugă elevii declarați corigenți în semestrul I, numărul acestora din urmă fiind de peste 6.100 de elevi.

Din start trebuie spus că, potrivit raportului cu privire la situația la învățătură și cea disciplinară, pe semestrul I, în Prahova, 75 de elevi figurează exmatriculați, 11 eliminați, iar peste 540 de elevi au înregistrat diverse abateri disciplinare.

Alți aproape 2.000 de elevi din Prahova, atât din învățământul de zi, cât și cel profesional, figurează, în primul semestru, cu situația neîncheiată, principalul motiv fiind numărul mare de absențe acumulate.

Este cazul a 370 de elevi din învățământul primar, 656 din învățământul gimnazial, 568 din învățământul liceal și 566 din învățământul profesional.

Practic, la finele semestrului I, pentru învățământul primar, conform datelor oficiale, din totalul de 30866 de elevi au rămas în evidențe 30.712 de elevi, fiind promovați 29.413 (95,77%), în timp ce 928 figurează corigenți, iar 370 cu situația neîncheiată.

În învățământul gimnazial, din cei 26.120 de elevi, numărul celor care figurează în continuare înscriși este de 26.079 elevi, figurând ca promovați 21.983 (84,29%). 3440 de elevi au fost declarați corigenți, iar alți 656 cu situația neîncheiată.

În învățământul liceal, din totalul de 19.417 elevi de la începutul anului școlar au rămas în evidențe 19.296 de elevi, dintre care numai 16.820 (87,17%) au fost declarați promovați. 1818 elevi figurează corigenți, iar 568 nu au situația încheiată pe semestrul I.

În cazul învățământului profesional, din totalul de 3106 elevi, la începutul anului școlar, 2.188 (70,47%) au fost declarați promovați. 351 dintre ei figurează corigenți și 566 cu situația neîncheiată.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău