Colegiul Medicilor Prahova și Societatea de Medicină Generală, front comun cu medicii din „linia de foc” din spitale

Colegiul Medicilor Prahova, alături de Societatea de Medicină Generală/Medicina de Familie, solicită organizarea activității spitalelor aflate „în linia foc” astfel încât să fie asigurate măsuri maxime pentru prevenirea noului coronavirus.

„Fiți alături de lumea medicală! Spitalele, cabinetele medicale din ambulatoriu și medicina primară sunt câmpurile de luptă unde trebuie să eliminăm virusul, să protejăm populația, iar măsurile de protecție pentru personalul medical ne vor apăra de scenariile din alte state greu încercate, în care medicii au fost primele victime, îmbolnăvindu-se sau răspândind boala ei înșiși”, este mesajul celor de la Colegiul Medicilor Prahova.

Medicii de familie cer măsuri coerente pentru a preveni expunerea personalului. Astfel, potrivit unui comunicat de presă emis de Colegiul Medicilor Prahova, se solicită „organizarea activității medicale aflate în „linia de foc” de la nivelul spitalelor astfel încât să fie asigurate măsuri maxime pentru prevenirea noului coronavirus, triajul pentru screeningul preliminar al pacienților să fie efectuat foarte riguros și profesionist pentru a evita internarea pacienților Covid-19 pozitivi și contaminarea zonelor de primiri urgențe”.

Pe lista de doleanțe se numără:

  • dotarea întregului personal sanitar cu echipamente de protecție complete, măsură obligatorie și urgentă
  • instituirea unor protocoale/ instrucțiuni privind utilizarea și îndepărtarea echipamentelor de protecție pentru contactul cu pacienții Covid-19
  • testarea imediată și periodică a personalului medical și monitorizarea permanentă a stării de sănătate

Colegiul Medicilor Prahova, alături de Societatea de Medicină Generală/Medicina de Familie mulțumește, totodată Primăriei Ploiești și OMV Petrom pentru sprijinul acordat medicilor de familie în lupta cu Covid – 19, prin acordarea unor materiale de protecție sanitară și dezinfectante pentru funcționarea cabinetelor medicale.

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău