Pot să-mi duc soțul/soția la serviciu cu mașina? Răspunsul Poliției

Prin intermediul unei postări pe pagina oficială de facebook, Poliția Română vine în sprijinul românilor care și-au pus întrebarea: „Pot să-mi transport cu mașina soția/soțul la/de la serviciu?” în contextul ordonanțelor militare în vigoare.

Întrebare: Pot să-mi transport cu mașina soția/soțul la/de la serviciu?

Răspuns: Dacă apreciați că motivul deplasării este unul justificat, puteți face acest lucru completând declarația pe proprie răspundere raportat la prevederea din art.1 litera d din Ordonanța Militară nr. 3 din 2020 (deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/însoțirea copilului, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori deces al unui membru de familie).

După cum se poate constata, situațiile cuprinse în normă au caracter exemplificativ, dar presupun temeiuri de o anumită importanță.

O astfel de situație ar putea fi justificată dacă nu există mijloace de transport în comun sau dacă riscul expunerii la infectare este mai mare (deplasarea la locul de muncă ar presupune schimbarea mai multor mijloace de transport în comun, timpii de așteptare în stații, etc).

sursa foto: facebook Poliția Română

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal

1 COMENTARIU

  1. Buna ziua,
    Am si eu o mica intrebare ?Daca un salariat are adeverinta de la angajator,mai trebuie sa mai completeze si declaratie pe propria raspundere cand se deplaseaza la serviciu.Potrivit Ordonantei militare nr.3,Art.4,Aliniat 1,pct.(a):-a) angajații prezintă legitimația de serviciu sau adeverința eliberată de angajator.Intreb deoarece multi au auzit ca iti trebuie si declaratia pe propria raspundere cand te deplasezi la serviciu.Pai atunci ce rost mai are acel aliniat din Ordonanta,Sau ei cred ca toti sunt prosti si nu stiu sa interpreteze o propozitie(sau fraza,dupa caz).

    Va multumesc si astept un raspuns clar.

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău