Ce înseamnă ”în apropierea locuinței” atunci când ieși din casă să faci mișcare sau să îți plimbi câinele

Odată cu intrarea în vigoare a Ordonanței Militare 3, cetățenii mai pot părăsi locuința doar în anumite scopuri.

Printre acestea se numără și deplasările scurte, în apropierea locuinței/gospodăriei, legate de activitatea fizică individuală a persoanelor (cu excluderea oricăror activități sportive de echipă), cât și pentru nevoile animalelor de companie/domestice”.

Potrivit MAI, ”deplasările scurte” înseamnă cele care pot fi făcute într-un interval de cinci minute, în ritm de mers normal, iar animalele de companie nu pot fi pești sau alte specii exotice, în astfel de situații cetățenii riscând amenzi de până la 5000 de lei.

Ministrul MAI, Marcel Vela, a explicat că pentru astfel de deplasări scurte nu este nevoie de declarație pe propria răspundere, ci doar de cartea de identitate pentru a vedea polițistul adresa de domiciliu.

Pentru restul deplasărilor (cumpărături, urgențe medicale, etc) este obligatorie declarația pe propria răspundere, iar dacă mergi la muncă și adeverința de serviciu.

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău