fbpx

20180719_154701.jpg

Cu un buget redus în 2018 la aproape jumătate, autoritățile locale promit că Hipodromul Ploiești va deveni cât mai rapid un centru de atracție pentru iubitorii curselor de cai. Momentan, chiar dacă obiectivul a fost inaugurat în urmă cu doi ani, „bijuteria de 15 milioane de euro” încă mai are nevoie masivă de finanțare de la bugetul local.

Directorul adjunct al CSM Ploieşti, Lucian Rădulescu, viceprimarul Ploieştiului, Cristian Ganea, şi reprezentantul Ligii Ecvestre Profesioniste, Lucian Băroiu, au organizat, joi după-amiază, o conferință de presă la Hipodromul Ploiești, având în vedere că duminică, 22 iulie, sunt anunțate noi curse de galop și de trap.

Trecând peste aspectele organizatorice ale curselor de cai și invitația lansată nu doar ploieștenilor, ci și celorlalți iubitori ai acestui sport din țară, Hipodromul Ploiești necesită, în continuare, o serie de investiții.

Una dintre problemele care trebuie să-și găsească o rezolvare cât mai urgentă este legată de organizarea de pariuri, aceasta fiind una dintre activitățile care ar conduce la atragerea unui număr mai mare de spectatori, dar, de ce nu, și de sponsori.

„Încercăm să dezvoltăm activitatea de pe hipodrom și sperăm ca, de la debutul anului competițional viitor, să avem şi pariuri. Este unul dintre obiectivele importante pe care vrem să le atingem”, a susținut Cristian Ganea, viceprimarul Ploieștiului, care consideră că ar fi nevoie pentru realizarea acestui deziderat și „de puțină promovare”,

La rândul său, reprezentantul Ligii Ecvestre Profesionale, Lucian Băroiu, a precizat că există deja interes din partea celor care sunt acreditați în acest domeniu.

„De trei reuniuni avem observatori din partea privată a caselor de pariuri, cele mai puternice din țară, care operează pe hipodromuri mari din Europa. Ei ţin cont de mai multe lucruri – public, categorie de public care vine şi altele, înainte să ia o decizie. Din ce ştiu, această monitorizare se va prelungi până în septembrie, apoi vor lua o hotărâre, dar nu dacă vin sau nu vin, pentru că de venit sigur vor veni, ci legată de aspecte tehnice, precum număr de case, soft şi alte lucruri”.

Tot până atunci, CSM Ploiești trebuie să se hotărască dacă își completează domeniul de activitate la Registrul Comerțului,astfel încât să figureze și activitatea hipică. Cel puțin pe site-ul CSM o astfel de activitate nu se regăsește. 

În altă ordine de idei, Hipodromul Ploiești, supranumit și „bijuteria de 15 milioane de euro”, are nevoie în continuare de investiții, însă una dintre probleme a fost că, încă de la începutul anului, bugetul alocat a fost redus drastic, la aproape jumătate din necesar. 

La capitolul planuri, stăm însă foarte bine. Viceprimarul Cristian Ganea a vorbit de achiziționarea unei nocturne, dar și de sisteme video și de sonorizare... Din păcate, astfel de investiții nu figurează în bugetul din acest an.

„Nu sunt prevăzute pentru acest an, dar le putem lua în calcul în perspectivă. Deocamdată, anul acesta ne axăm pe întreţinerea, administrarea și îmbunătăţirea a ceea ce avem pentru că bugetul oraşului este înghesuit de alte investiţii importante”

Iar când vine vorba despre „îmbunătățirea a ceea ce avem” ar fi de precizat că este necesară punerea în funcțiune a unui sistem de irigații, pentru udarea pistei, dar și de efectuarea unor lucrări obligatorii la grajduri, pentru evitarea oricăror posibile accidentări. Poate că ar fi bine și executarea unor lucrări de nivelarea și de înlocuire a nisipului din zona de prezentare a cailor, dar și realizarea mai multor locuri de parcare, în ideea în care se dorește revigorarea activității de la Hipodrom. Nu de alta dar actuala parcare nu a fost dimensionată în funcție de numărul de locuri din tribune.

Cât privește organigrama de la Hipodrom, despre care au fost lansate zvonuri că va fi modificată, directorul adjunct al CSM Ploieşti, Lucian Rădulescu, a precizat că aceasta nu poate fi modificată din punct de vedere numeric, conform proiectului de finanţare.

„Ca şi posturi însă, în scurt timp se vor face anumite transformări pentru eficientizarea activității”, a precizat Lucian Rădulescu, care a anunțat că se dorește ca Hipodromul să devină o adevărată zonă de atracție, inclusiv în perioada în care aici nu au loc curse de cai, anunțând că din acest an intenționează organizarea Târgului de toamnă, dar și de concerte, în speranța că astfel vor fi atrase noi surse de finanțare. Nu de alta dar, la acest capitol, CSM Ploiești a fost vigilent și a prins ca domeniu secundar de activitate inclusiv „organizarea de „bâlciuri și parcuri de distracții”, asta ca nu cumva să ne plângem că viața la Ploiești este prea monotonă.

Domenii de activitate secundară la CSM Ploiești:

foto-csm-ploiesti.jpg20180719_154701.jpg

20180719_154658.jpg

20180719_154549.jpg

20180719_135817.jpg

20180719_135817.jpg

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
970.jpg