aboneaza-te la ziarul fara reclame

21762847_1726953787345665_5927556013251011869_o_large.jpg

Petrolul îşi continuă parcursul în Cupa României, cu victoria obţinută, în această seară, în confruntarea de pe „Ilie Oană” cu Flacăra Moreni. „Lupii” s-au impus cu 3-0, graţie „triplei” lui Alex Ciocâlteu, într-un meci pe care l-au jucat, vreme de aproape o oră, în inferioritate numerică, după eliminarea portarului Mirel Bolboaşă.

Flacăra a părut, la prima vedere, cel mai solid adversar al Petrolului în acest debut de sezon. Morenarii au căutat să menţină echilibrul într-un joc în care, conform obiceiului pe „Ilie Oană”, ploieştenii au preluat din start controlul teritorial, dar, şi din cauza unor dificultăţi pe faza de construcţie, au ajuns ceva mai greu în faţa porţii adverse. Lambru (14), a avut prima şansă, cu un şut ce a ocolit de puţin ţinta, iar Matei (30) şi-a salvat echipa de la un gol ca şi făcut, respingând de pe linia porţii la şutul lui Ciocâlteu.

Vezi AICI înregistrarea partidei

Cu zece minute înainte de pauză, lucrurile păreau să se complice pentru Petrolul, după ce Prunescu a trimis prea încet minge spre propriile buturi, Bolboaşă s-a văzut nevoit să comită un henţ în afara suprafeţei de pedeapsă, pentru a-l bloca pe Ţânţaru. „Lupii” au rămas, astfel, în zece, iar Grigore a trebuit să-l sacrifice pe Arnăutu pentru a-i face loc lui Marinică, însă CIOCÂLTEU (43) a adus liniştea chiar înainte de intrarea la cabine, atunci când a recuperat bine o minge la 20 de metri de buturile adverse, a intrat în careu şi l-a „executat” pe Sârbu.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

În avantaj numeric, dâmboviţenii au încercat să pună un pic de presiune în startul părţii secunde, însă, în ciuda unor mici nesincronizări în defensivă, „lupii” s-au închis bine şi i-au ţinut pe adversari departe de buturile lui Marinică. Iar CIOCÂLTEU (70) a fost „one man show”, transformând o lovitură de pedeapsă obţinută tot de el, după un duel cu Parghel, pentru ca, mai apoi, să „închidă” tabela, în minutul 88, cu un şut de senzaţie expediat de la 20 de metri.

Petrolul a obţinut, astfel, calificarea în faza a IV-a naţională a Cupei României, ediţia 2017-2018, şi se apropie, astfel, cu încă un pas de momentul în care vor intra în competiţie şi formaţiile de prim-eşalon. Până atunci, elevii lui Octavian Grigore vor mai avea de trecut un hop, la începutul lunii octombrie, atunci când, cel mai probabil, pe „Ilie Oană” va veni o formaţie de Liga a II-a.

În campionat, Petrolul va susţine următorul meci vineri, de la ora 17.00, pe stadionul „Central” din Buftea, în compania ilfovenilor de la CS Tunari.

sursa: sportonlineph.ro