58edf8d595f9cf92947df61c.jpg

Cotidianul El Pais scrie că Justiția din România investighează un grup infracțional suspectat de fraudă și evaziune fiscală. Conform informațiilor publicate de presa iberică, printre cei judecați se află frații Daniel și Nicolae Capră, foști acționari la Petrolul, dar și Marius Bucuroiu, fostul director general al prahovenilor.

 

Cei trei ar fi prejudiciat statul cu aproximativ 8 milioane de euro. Grupul infracțional ar fi spălat bani prin transferurile unor jucători din America de Sud, care nu au evoluat niciodată în tricoul formației din Ploiești. Câțiva magistrați din Ururguay au fost contactați de colegi din România, care au cerut informații cu privire la transferurile mai multor jucători de la Motevideo Wanderers în Liga 1.

Autoritățile din România au menționat numele lui Matias Aguirregaray, fotbalist care nu a evoluat niciodată pentru Petrolul. Mijlocașul sud-american a îmbrăcat însă tricoul celor de la CFR Cluj în 2012, acolo unde a ajuns conform celor de la transfermarkt pentru suma de 800.000 de euro. Pentru Petrolul a jucat un singur fotbalist care a trecut pe la Motevideo Wanderers. Este vorba de Rodrigo Pastorini, care a ajuns la Ploiești în 2014, liber de contract și care a evoluat în 18 meciuri fără să înscrie. 

 

Citește continuarea pe digi24.ro