4d6e4d6ae9bc91fc553aca0e4daf60fb_XL.jpg

Asociatia “Un Strop de Fericire”, cu sprijinul Coilprofil Romania organizeaza, pentru al treilea an consecutiv, Campionatul de baschet interscolar “Cupa Metigla”. Competitia se desfasoara in saptamana 15-20 mai 2017, in orasul Ploiesti.

 

 

Obiectivul competitiei este incurajarea practicarii sportului si sustinerea unui stil de viata sanatos, in randul tinerilor.

Competitia va fi organizata pe doua categorii: gimnaziu si liceu. La editia din acest an vor participa 22 de scoli din judetul Prahova, care vor trebui sa inscrie un minim de 4 echipe/scoala.

In perioada 15-19 mai, fiecare scoala va gazdui meciurile din faza eliminatorie, urmand ca semifinalele si finala sa se desfasoare sambata, 20 mai 2017, in orasul Ploiesti.

Pentru a putea participa la competitie, fiecare echipa trebuie sa fie formata din minim 5, maxim 7 jucatori (5 in teren si 2 rezerve). In fiecare echipa poate exista maxim un jucator legitimat la un club sportiv, de stat sau particular. Echipele pot fi mixte.
Inscrierea se va face online, pe www.youthhubsportevents.eu/, in perioada 8 - 29 aprilie.  Regulamentul competitiei si alte detalii se gasesc pe www.youthhubsportevents.eu , www.facebook.com/youthhubbasket si www.stropdefericire.ro.
Campionii de anul acesta vor castiga super premii si o experienta pe masura. De asemenea, pentru cea mai entuziasta galerie la finala din 20 mai, se pregatesc premii speciale.

In cadrul acestui proiect, sponsorul doteaza scolile cu panouri de baschet si material sportiv, necesare desfasurarii in bune conditii a meciurilor, atat in timpul competitiei, cat si in activitatea de zi cu zi.  La editiile precedente (2015-2016), in scolile participante la acest proiect au fost montate gratuit 26 de panouri de baschet. Pentru editia din 2017, alte 50 panouri au fost pregatite pentru a fi montate, atat in judetul Prahova, cat si in judetele invecinate.

La primele doua editii ale Cupei Metigla au participat aproximativ 1000 de elevi, 130 de echipe si 20 de institutii de invatamant. Entuziasmul cu care tinerii au raspuns invitatiei de a participa la editiile anterioare ale acestei competitii, ne-au incurajat in organizarea editiei din acest an si extinderea si spre alte zone, atat in Prahova, cat si in judetele limitrofe.

In fiecare an, peste 30 de tineri liceeni, voluntari ai Asociatiei „Un Strop de Fericire”, s-au intrecut pe ei in organizarea meciurilor, arbitrarea lor si sustinerea altor activitati, care au contribuit la succesul evenimentului.