cai1

La Hipodromul de la Ploiești au ajuns primii cai, care vor participa la o cursă demonstrativă la sfârșitul acestei luni. 

 

Hipodromul de la Ploiești, modernizat cu 16 milioane de euro, fonduri europene, a început să producă bani. Începând cu această săptămână, primii proprietari și-au cazat caii în boxele moderne de la Ploiești. Aceștia vor plăti 450 de lei pe lună, în preț intrând cazarea, așternutul, depozitarea pentru paie eliminarea deșeurilor și antrenamentul gratuit pe pista de trap. Mâncarea nu intră în preț, pentru că fiecare proprietar de cai are pretențiile lui. Deocamdată în boxele hipodromului s-au cazat șapte trăpași, urmând ca de săptămâna viitoare să mai vină alți 30 de cai aparținând Regiei Naționale a Pădurilor.  De asemenea există discuții și cu alți 30 de proprietari de cai din Prahova care și-au arătat intenția să -și lase trăpașii în grija celor de la Hipodromul Ploiești.

Capacitatea totală  de cazare a cailor la Hipodrom este de 189 de boxe. Cristian Ganea, viceprimarul municipiului Ploiești, susține că proprietarii cu care au fost încheiate contracte sunt foarte mulțumiți de condițiile de cazare pe care le-au găsit la hipodrom.

"De câteva zile hipodromul funcționează. Au venit și caii care se cazează. Aceștia aparțin unor proprietari externi care vin și fac antrenament. În acest sens i-am rugat pe proprietarii de cai să vină pe 26 sau pe 27 noiembrie să participe la câteva curse demonstrative. Cursele nu vor avea o miză specială, ci sunt organizate pentru ca tot ploieșteanu să vadă că acest hipodrom este util, deschis și funcțional. Toate construcțiile de la hipodrom au fost făcute cu greutăți, cu întârzieri, dar îl avem, este în picioare, funcționează , ar fi păcat să nu beneficiem de această realizare și să nu încercăm să dezvoltăm și alte –să zicem - afaceri anexe care țin de hipodrom. În curând ploieștenii și nu numai vor putea să vină la hipodrom", a declarat Ganea.

 

Așadar, prima cursă, e adevărat doar una demonstrativă, organizată de autoritățile locale va avea loc spre finele lunii noiembrie. Este primul eveniment de acest fel după mai mulți ani de pauză. 

cai2

cai3

 

cai4