tricolorul lmv faza baia mare

Echipa de volei masculin Tricolorul LMV Ploieşti a urcat pe primul loc în Divizia A1, după victoria înregistrată, în deplasare, vineri seară, cu Știința Explorări Baia Mare, într-un meci din devansul etapei a IV-a din campionat.

 

Tricolorul LMV Ploiești a întâlnit, vineri seară, în deplasare, echipa Știința Explorări Baia Mare, într-un meci contând pentru etapa a IV-a din Divizia A1. Un duel european, practic, Tricolorul LMV (locul 5 în sezonul trecut) urmând să evolueze în Challenge Cup, în vreme ce Știința Explorări (locul 4) va juca în CEV Cup.

Jucătorii pregătiți de antrenorii Sergiu Stancu și Mădălin Marinescu s-au deplasat de pe poziția secundă în clasament, unde aveau punctaj maxim, în vreme ce gazdele pierduseră toate meciurile disputate, obținând un singur punct.

 

Startul meciului a fost echilibrat, Știința Explorări preluând, însă, conducerea în setul întâi, scor 3:1. Tricolorul LMV a egalat la 3, după care a ajuns în frunte, în urma a trei puncte consecutive, scor 7:5. Gazdele au egalat la 8, respectiv la 10 și la 11, dar a urmat o serie de cinci puncte la rând a ploieștenilor, care au intrat în control, scor 16:11, la cel de-al doilea timeout tehnic.

Echipa din Baia Mare a revenit în joc, printr-un parțial de 6:2, pentru a egala, ulterior, la 20. În garnitura ploieșeană și-a făcut apariția și Andrei Grigoraș (l-a înlocuit pe Windson Ferreira), iar, pe serviciile lui Florin Voinea, Tricolorul LMV a luat o opțiune serioasă pentru a închide setul, prin patru puncte la rând. Gazdele au salvat două șanse de set ale oaspeților, însă echipa ploieșteană s-a impus, în cele din urmă, cu scorul de 25:22.

În setul secund, în care Grigoraș a rămas în echipa de bază, Tricolorul LMV s-a desprins la 6:4, însă Știința Explorări a preluat inițiativa, reușind cinci puncte la rând. Diferența s-a menținut, apoi, la două-trei puncte în favoarea ardelenilor, care, însă, au dat lovitura decisivă în a doua parte, ducând scorul la 20:14.

Ecartul s-a mărit chiar la șapte puncte, scor 22:15, moment în care a Vladan Aleksic l-a înlocuit pe Kostiantyn Riabukha, dar ploieștenii nu au putut recupera, chiar dacă au salvat două mingi de set, Știința Explorări câștigând cu 25:19, egalând situația pe tabelă.

În setul al treilea, antrenorii Stancu și Marinescu au început cu Ferreira, Carrasco, Aleksic, Zhylinskyi, Centelles, Voinea – Skundric. Iar Tricolorul LMV a avut un start perfect, câștigând primele cinci puncte. Apoi, echipa ploieșteană a continuat să controleze jocul, distanțându-se la șase puncte, scor 8:2, respectiv 12:6.

Diferența s-a menținut până la 20:14, când gazdele au reușit trei puncte la rând. Dar, Tricolorul LMV, la care a intrat și Andrei Grigoraș, nu a cedat, iar cu Cosmin Ghimeș intrat pentru serviciu, la scorul de 22:17, ploieștenii și-au procurat șapte mingi de set, act pe care aveau să-l câștige cu 25:19.

Citește continuarea pe Tricolorullmvploiesti