nicolae simache

Părintele unui elev legitimat la Clubul Sportiv Școlar Ploiești a sesizat pe adresa redacției că antrenamentul de baschet desfășurat la sala de sport a școlii Nicolae Simache a fost întrerupt brusc de un grup de adulți care a închiriat spațiul. Conducerea școlii susține că a fost vorba de o eroare de programare și că aceasta nu este o practică astfel încât micii sportivi să aibă de suferit.

 

Sesizarea cititorului:

Buna ziua,
Sunt unul dintre parintii care isi duce copilul la CSS (baschet). Am ajuns in situatia ca scolile, si aici ma refer punctul la scoala N Simache din Ploiesti, sa nu ne mai permita sa facem antrenamente in salile de sport ale acestora pe motiv ca nu platim chirie. Antrenoarea de la CSS a facut solicitare de rezervare a salii de sport in baza ordinului ministerului educatiei nr 5570/07.11.2011 art.50, aliniatul 1. Exista insa HCL (nu stiu exact nr) care stabileste tariful minim pentru inchirierea spatiilor excedentare (inclusiv sali de sport) ale scolilor si care le da "mana libera" directorilor de scoli sa isi sporeasca bugetul scolii, acestia inchiriind salile de sport altor cluburi private si altor persoane fizice in detrimentul CSS-ului si netinand cont de ordonanta de mai sus (5570). Va rugam sa ne ajutati sa ne putem mentine acele cateva ore (L,Mi,V 18.30-20.00) pentru ca antrenamentele micutilor sa se desfasoare in conditii umane. Mentionez ca in data de 03.10.2016 copii au fost practic scosi din sala la ora 19.30 de un grup particular de adulti (care duhneau de bautura) pe motiv ca au inchiriat sala de sport de la scoala Simache din Ploiesti pentru a juca fotbal(nu stiu exact ce ). Intrebarea mea pentru directorul acestei scoli este : oare e mai important banul obtinut din inchirierea salii sau sportul pentru copii; si in ce baza  legala s-a realizat acest fapt. Astept cu interes o implicare activa din partea dvs si un punct de vedere din partea institutiilor abilitate. Multumesc

 

Contactat telefonic, directorul adjunct al școlii Nicolae Simache, Mihaela Elena Radu, susține că a fost vorba de o eroare. "În seara respectivă, grupul care a închiriat sala a venit mai devreme. S-a produs o încurcătură la programare. Noi închiriem sala de sport între orele 20:30-22:00, după antrenamentele sportivilor de la CSS"a declarat directorul adjunct.