primaria ploiesti

In aceste zile tulburi pentru baschetul ploiestean(de parca nu ar fi fost de ajuns supararile de anul trecut cand 11 ani de performante nationale si internationale ale unui club de baschet PLOIESTEAN au fost uitati si oarecum aruncati la gunoi ), constatam cu bucurie ca politicienii nostri si administratia locala inca isi mai dau cu presupusul, inca mai propun tot felul de solutii la conflictul juridic si economic dintre Primaria Ploiesti si C.S.M. Ploiesti, conflict generat initial de legalitatea platilor catre acele PFA-uri infintate de sportivi in nume propriu.

 

Toți baschetbaliștii străini au plecat de la CSM Ploiești

Odata inceput acest conflict, s-a trecut dupa aceea la Palatul Administrativ si, mai rar la Clubul Sportiv Municipal, la un lung sir de sedinte, discutii, aprofundari ale legilor, acuzatii dintr-o parte in alta,  de multe ori doar de ochii lumii si sa mai bifeze inca o sedinta, in urma careia sa isi mai ia cativa bani.

Cine a participat la sedinte ? Primarul Orasului Ploiesti, Directia Economica a Primariei Ploiesti, Directia Juridica a Primariei, Consilieri locali ai Orasului Ploiesti, Conducerea Clubului Sportiv Municipal, Coordonatori ai sectiilor sportive din cadrul acestui club municipal.

 

Cum se terminau aceste sedinte, rezultatul lor ? Daca era luni sau marti sedinta, se amana un raspuns pentru ziua de vineri sau se programa o alta sedinta vineri, daca era vineri sedinta, raspunsul era programat pentru marti. Sau se promitea in mijlocul sedintei, ca dupa sedinta se va analiza legea X necesara rezolvarii problemei (de ce ai mai venit la sedinta daca nu te-ai pregatit inainte cu aprofundarea problemelor si a legislatiei ? ). In rest solutii concrete NU si hai la treaba, hai la sala sa incepem pregatirile si meciurile amicale pentru acest oras NU.

In cele din urma se parea ca s-au gasit cateva solutii pozitive problemei „incriminate”,Departamentul Juridic al Primariei si-a dat OK-ul, primarul in functie a spus si el DA. Mai ramanea o singura o persoana sa puna parafa si orasul avea din nou baschet de prima liga(vorbesc doar de baschet pentru ca suntem un site de baschet).

A inceput o hora a bucuriei pe internet, s-au inceput demersurile pentru a chema jucatorii din vacanta la antrenamente si a le intocmi actele de transport strainilor pentru a veni in tara, s-au continuat cu multumirile adresate Administratiei Locale si ….STOP JOC !!!!!! A treia persoana din sirul initial (Primar-Juridic-Economic), d-na director economic Nicoleta Craciunoiu nu este pe deplin multumita de raspunsurile legii si nu isi pune parafa CFP pe acte si … ne intoarcem la punctul initial …BLOCAJ FINANCIAR SI DIN NOU SEDINTE IN PALATUL ADMINISTRATIV. Acest lucru se intampla cu circa doua saptamani inaintea primului meci oficial al echipei de baschet masculin.

 

Nu mai punem problema ca acest grup de sportivi nu si-au facut pregatirile fizice normale intr-un mediu optim si la timp, urmat de o serie de meciuri amicale unde sa isi formeze relatiile de joc, pentru ca aceasta problema nu o poate intelege un politician sau director dintr-o primarie care probabil a avut una dintre celebrele „scutiri la sport” sau doar nu l-a interesat un mediu sportiv organizat.

Citește continuarea pe baschetprahova.wordpress.com