volei

Două meciuri, două victorii. Acesta este bilanțul echipei de volei Tricolorul LMV Ploiești în turneul amical desfășurat în acest weekend în sala sporturilor Olimpia.

 

Comunicatul clubului:

Sâmbătă seara, la Sala Sporturilor „Olimpia”, s-au desfășurat meciurile din a doua zi a turneului amical organizat de Tricolorul LMV Ploiești, în perspectiva viitorului sezon competițional, care va debuta la începutul lunii octombrie.


În primul joc al zilei, CS Arcada Galați a câștigat duelul cu CSM București, scor 3:1 (25:19, 25:21, 23:25, 25:23).

Tricolorul LMV Ploiești a evoluat în a doua partidă, întâlnind pe Steaua București, în disputa echipelor învingătoare din prima zi. Antrenorii Sergiu Stancu și Mădălin Marinescu au început meciul cu Hiroshi Rosales Centelles (Cuba), Aleksandar Milivojević (Muntenegru) – extreme, Vladan Aleksić (Serbia), Kostiantyn Riabukha (Ucraina) – centri, Windson Ferreira Pedrosa (Brazilia) – universal, José Manuel Carrasco Angulo (Venezuela) – coordonator, Florin Voinea – libero. A mai intrat, pe final, Tudorel Farcaș – extremă.

De menționat că Voinea, care este extremă, a evoluat ca libero, deoarece nu a putut juca Goran Škundrić (Serbia), resimțindu-se din cauza unei răceli.

Tricolorul LMV a început extrem de bine, Centelles, Ferreira și Carrasco distanțând echipa la 7:4. Apoi, Milivojević și Aleksić au majorat ecartul, scor 11:4. Tricolorul LMV a păstrat un avantaj de cinci-șase puncte până la 21:15, când Steaua a încercat o revenire, prin patru puncte la rând. Dar, a fost tardiv, ploieștenii adjudecându-și actul cu 25:21.

În setul secund, pe serviciile lui Centelles, Tricolorul LMV s-a desprins la 3:1. Dar, Matei, de la Steaua, a avut o replică pe măsură, ajutându-și echipa să preia conducerea pentru prima dată, scor 5:3. Ferreira și Carrasco au readus gazdele în avantaj, scor 7:5, după care, bucureștenii au egalat, iar echilibrul s-a menținut, echipele alternând la conducere.

Tricolorul LMV a rupt tiparul, ducând scorul la 16:13. Cu un joc bun la blocaj, Ferreira și Aleksić au păstrat avantajul de trei puncte al ploieștenilor, iar Centelles a majorat chiar ecartul, scor 23:16. În cele din urmă, Tricolorul LMV s-a impus cu 25:18.

În setul al treilea, Tricolorul LMV s-a desprins din start, la 4:1, respectiv 8:4. Steaua s-a menținut aproape, la două-trei puncte, dar ploieștenii au avut replică de fiecare dată când bucureștenii au încercat să întoarcă scorul. Astfel, de la 18:16, Tricolorul LMV s-a distanțat la 21:16, pentru a pune punct setului și meciului la 25:19, pe serviciile bune ale lui Farcaș.

Mâine, prima partidă va începe de la ora 9:30, anume duelul dintre echipele din Capitală, CSM și Steaua, iar în finalul competiției, în jurul orei 11:30, Tricolorul LMV Ploiești se va confrunta cu medaliata cu bronz a campionatului trecut, CS Arcada Galați.