instalator

În perspectiva sezonului de încălzire 2016-2017, observatorulph.ro publică sfaturile specialiștilor Veolia Energie Prahova adresate proprietarilor de apartamente pentru ca aceștia să beneficieze de confort maxim pe timp de iarnă.

 

Astfel, este nevoie de o verificare atentă a a instalațiilor interioare de căldură, atât la nivelul fiecărui apartament, cât și a celor din spațiile comune (subsol, scara blocului etc).

Dacă se constată că sunt colmatate (blocate de reziduurile depuse de-a lungul timpului), coloanele de încălzire trebuie înlocuite de personal specializat. După efectuarea acestor lucrări, agentul termic va ajunge până în caloriferele apartamentelor de la ultimele etaje, la parametri optimi. Totodată, prin această intervenție, se elimină și posibilele riscuri de inundații apărute ca urmare a cedării conductelor vechi și deteriorate.

 

În plus, este recomndată montarea sau înlocuirea robineților de izolare pe fiecare radiator (tur-retur), pentru a evita golirea instalațiilor de încălzire în caz de avarie.

De asemenea, pentru reducerea facturilor de întreținere pe perioada sezonului de încălzire, se recomandă montarea de robineți termostatați pe calorifere, precum și refacerea izolației conductelor din subsolul blocului.

Aceste echipamente au capacitatea de echilibrare hidraulică a sistemului și de reglare a temperaturii la nivelul de confort dorit de fiecare locatar în parte.

Atenție! Montarea acestor robineți termostatați NU este condiționată de montarea de repartitoare de costuri!