tricolorullmv

O situație atât de delicată pentru echipele sportive al Ploieștiului nu a mai existat după 1989. Cu fotbalul dispărut de la nivelul primelor două ligi, cu handbalul aproape de a fi pus pe butuci și cu baschetul în fază experimentală, Ploieștiul poate să se laude doar cu echipa de volei masculin Tricolorul LMV.


Explicațiile pentru care această formație a ajuns să fie singura care nu plânge într-o perioadă în care toți ceilalți se vaită sunt simple, dar au profunzimea lucrului bine făcut!

Tricolorul LMV a jucat în premieră în sezonul anterior în prima ligă și, nu doar că s-a menținut în eșalon, ci a bifat și o calificare în  Challenge Cup!

Adevărata cheie a succesului, însă, stă pitită în sezoanele anterioare și în construcția inițială.

Clubul este condus de Dragoș Diaconeasa și Dacian Alecse, ploieșteni care au jucat volei în acest oraș și care au devenit, apoi, manageri de succes. Îmbinând arta de a conduce cu faptul că oamenii chiar stăpânesc domeniul de activitate al echipei, totul a devenit simplu. Au investit banii lor și ai prietenilor și au făcut-o responsabil. Nu s-au întins mai mult decât le-a permis plapuma și nu au forțat obiective doar de dragul de a le declara, cum au făcut alții!

Echipa a evoluat în Divizia A2 și a făcut pasul spre primul eșalon doar atunci când a fost pregătită pentru așa ceva. Și l-a făcut hotărât, realizând o promovare unică, având victorii pe linie!

Pentru primul an de Divizia A1, conducerea tehnică a fost asigurată de Marian Anton, un om cu o experiență vastă în acest sport pe care l-a slujit toată viața. Acum, Anton i-a făcut loc pe banca tehnică lui Sergiu Stancu, aflat la debut de carieră ca tehnician, după o carieră fulminantă, ca jucător. Obiectivul pentru primul an nu a fost hazardat, accederea în competițiile europene fiind doar un bonus obținut de echipă.

Fără să stea cu mâna întinsă la banii publici, oamenii din conducerea Tricolorului LMV și-au văzut de treabă și în această vară și au construit, cu pricepere și cu răbdare, o nouă echipă, care ar putea deschide o altă perioadă remarcabilă pentru voleiul ploieștean, după episodul Petrom.

Taman acum, când celelalte echipe ploieștene sunt chinuite de probleme, tocmai pentru că nu au beneficiat de un management făcut cu adevărat pentru sport, așa cum este cel de la Tricolorul LMV.