farsa

Marele of al dinamoviştilor atunci când se contrează cu rivalii de-o viaţă, steliştii, este legat de Liga Campionilor. Acolo unde "câinii" din Şoseaua Ştefan cel Mare nu au ajuns să joace niciodată. Marţi seară, la un astfel de meci, în play-off-ul UCL, suporterii lui Dinamo au pus în practică o farsă istorică. Pe Arena Naţională, fanii Stelei au ajuns să afişeze mesajul "Doar Dinamo Bucureşti".


 

Care este povestea acestei păcăleli? Cu mai multe zile în urmă, Gigi Becali a fost contactat de nişte aşa-zişi suporteri ai Stelei, studenţi în Germania, care au spus că vor să face o coregrafie 3D memorabilă în tribune. Au susținut că sunt în contact cu o firma din Germania, care orchestrează astfel de coregrafii, dând ca exemple punerile în scenă de pe stadionul Borussiei Dortmund, din Bundesliga. Ca să fie mai credibili, au făcut chiar şi un site al firmei respective, unul care acum este inactiv.

Steliştilor le-au fost prezentate mai multe reprezentări virtuale cu mesaje pe care să le afişeze tribuna. Între ele, inclusiv "FCSB = Steaua". Becali a ales-o pe cea în erau evocaţi cei 30 de ani care au trecut de la Sevilla, momentul de glorie al fotbalului românesc.

 

"În sfârşit, există cineva dintre suporteri care se implică pentru Steaua", le-ar fi spus Becali. Conform celor care au pus la cale farsa, oferta lor era ca prima coregrafie să fie gratuită, la meciul cu Manchester City, şi abia la următoarele să se discute şi despre bani.

Duminică, materialele au fost introduse cu camionul pe Arena Naţională, iar luni Valeriu Argăseală urma să dea ok-ul final. Prins cu alte probleme, preşedintele Stelei nu a mai fost la stadion, dar oricum farsorii aveau pregătite şi elemente din coregrafia propusă cu care l-ar fi dus de nas pe oficial.

 

Toată povestea i-a costat pe dinamovişti 6.000 de euro, iar la ea au participat 16 oameni. În timp ce fanii prezenţi la tribuna a II-a îmbrăcau cuminţi vestele puse pe scaune pentru a-şi arăta ataşamentul faţă de Steaua, trei dintre cei care au organizat tărăşenia filmau de la tribuna I, iar filmuleţele au invadat apoi mediul online. Povestea chiar a făcut înconjurul lumii, fiind preluată de o mulţime de publicații din America de Sud până în Australia și din SUA până în Rusia.

sursa: digisport.ro