volei

După ce, în urmă cu o lună, semnase cu jucătorul ucrainean Kostiantyn Riabukha, Tricolorul LMV Ploieşti a realizat un nou transfer din Ucraina, tot pe postul de centru, Kostiantyn Zhylinskyi.Kostiantyn Zhylinskyi este născut la 7 noiembrie 1982 (2.02 m şi 93 kg), evoluând în cariera sa la echipe din Ucraina, printre care ultimele campioane ale ţării vecine Lokomotiv Kiev (2008/2009) şi Lokomotiv Harkov (2014-2016), dar şi Crimsoda Krasnoperekopsk (2010-2013).

Cu toate cele trei echipe, Zhylinskyi a jucat în cupele europene, cu Lokomotiv Kiev evoluând în Cupa Challenge, oprindu-se în optimile de finală ale Fazei Principale.

Cu Crimsoda Krasnoperekopsk a jucat în Cupa CEV, în 2013, clasându-se pe locul 13.

Apoi, la Lokomotiv Harkov, cea mai titrată echipă din Ucraina, a evoluat în Cupa CEV, în 2015, situându-se tot pe locul 13.

Iar în sezonul precedent, a fost chiar aproape de medalii în Cupa Challenge, fiind la un tur de calificarea în Final Four, Lokomotiv Harkov pierzând în sferturile Fazei Principale, cu Fakel Novy Urengoy, din Belarus, vicecampioana competiţiei câştigate de Calzedonia Verona, din Italia.

În ediţia anterioară din Challenge Cup, unde va evolua şi Tricolorul LMV în acest sezon, Kostiantyn Zhylinskyi a fost unul dintre cei mai buni jucători la blocaj din cadrul competiţiei, cu o medie de 0,65 blocaje pe set.