aurolimpic

Bucuria asta generată de o medalie de aur la Rio este greu de așternut în câteva rânduri! Echipa feminină de spadă a strălucit aurit la Rio, dar a arătat și faptul că sportul românesc continuă să trăiască din excepții! Pentru că fetele, împreună, au compus o excepție!


Țara le oferă sportivilor nimic, dar le cere totul!

Așa cum am sperat degeaba că după aurul olimpic obținut de Diana Mocanu și Camelia Potec se vor construi bazine de înot olimpice, în România, ar trebui, teoretic, să sper că scrima va beneficia de acest aur olimpic.

Pentru asta, pe plan local, ar trebui să existe un suport pentru acest sport, tocmai pentru a mări aria de selecție la nivel național.

Concret, la Ploiești, scrimă se face, încă, la CS Petrolul și la CSS Ploiești.

La CS Petrolul, același antrenor etern, Ștefan Moldanschi, are în grijă secția de scrimă feminin. Mai sunt câteva fete ”nebune”, care încă mai cred în acest sport. Le cunosc oamenii din club și familiile lor. În rest, nu le știe nimeni prin Ploiești. Nu știe nimeni în ce condiții de toată jena se pregătesc!

Scția de scrimă de la CS Petrolul a avut rezultate, de-a lungul anilor, a alimentat chiar loturile naționale, dar puțini sunt aceia care mai știu că există, în continuare această secție!

Tot bugetul CS Petrolul este de 300 000 de lei, pe an! Pentru 14 secții! Vă puteți închipui cam cât are secția de scrimă!

Mai apare câte un aur olimpic și oamenii își amintesc de faptul că există sportul acesta! Chiar și la Ploiești!

Și așa e în fiecare oraș al țării! Un sport pus la colț, când e vorba despre investiții, aduce aur olimpic!

Zilele vor trece, impactul aurului de la Rio va trece, iar românii vor uita, iar, că există scrima!

Iar Moldanschi și fetele lui vor continua să creadă că scrima este un sport frumos!