tennis

Horia Tecău și Florin Mergea s-au calificat joi în finala de dublu masculin la Jocurile Olimpice de la Rio și aduc a doua medalie pentru delegația României, după ce cu câteva ore mai înainte echipa de spadă feminin câștigase semifinala împotriva Rusiei, ceea ce asigura cel puțin o medalie de argint.

 

ACTUALIZARE 00.00: Horia Tecău și Florin Mergea îi vor avea ca adversari în finala de la Rio pe spaniolii Rafael Nadal și Marc Lopez.  

Spaniolii Rafael Nadal şi Marc Lopez au acces în ultimul act după victoria în două seturi, 7-6(1), 7-6(4), din semifinale, contra canadienilor Vasek Pospisil şi Daniel Nestor, potrivit digisport.ro.

Mergea și Tecău au învins perechea americană Steve Johnson/Jack Sock cu 6-3, 7-5 după o oră și 13 minute.Florin Mergea şi Horia Tecău au reuşit o calificare de excepţie în finala probei de dublu de la Jocurile Olimpice de la Rio. Este prima medalie din istoria tenisului românesc la JO.

 

Românii vor întâlni în finală perechea învingătoare din meciul dintre spaniolii Marc Lopez/Rafael Nadal şi canadienii Daniel Nestot/Vasek Pospisil.

Din tribună, Mergea și Tecău au fost susținuți, între alții, de ministrul Elisabeta Lipă, dar și de Irina Begu, care va face pereche cu Tecău la dublu mixt.

Detalii pe digisport.ro