chitu

În fapt, judoka Andreea Chițu a fost declarată sportiva ultimilor 3 ani în Prahova, grației dublei legitimări CS Steaua – CSM Ploiești.

 

Din păcate pentru ea, Andreea, care era cotată cu șanse chiar la câștigarea medaliei de aur, a încheiat competiția pe locul al 7-lea, la categoria ei, -52 kg.

După ce a trecut lejer de iberica Gomez, în optimi, Andreea a pierdut în sferturi la italianca Giuffrida, după un meci în care italianca a luat avantaj minim în primul minut, iar apoi a refuzat lupta, așteptând doar trecerea minutelor. Adreea și antrenorul ei au acuzat dur acest stil de luptă, dar italianca a sacrificat onoarea de a lupta pentru dorința de a câștiga cu orice preț Iar în final, a luat medalia de argint la Rio!

În schimb, Andreea, în recalificări, cu șanse la medalia de bronz, avea un avantaj substanțial cu 28 de secunde înainte de finalul meciului cu brazilianca Miranda, dar a ales să nu apere acest avantajm riscând până la capăt! Și a fost surprinsă de braziliancă, ippon, și la revedere orice șansă la medalia olimpică!

 

După ce la Londra, acum 4 ani, a pierdut în ultima secundă, acum a pierdut cu 28 de secunde înainte de final, iar declarația Andreei după meci pare acoperită de realitate: ”Se pare că podiumul olimpic nu e pentru mine!”