asesoft

Clubul Sportiv Universitar Ploiești vine cu o frumoasă performanță în Liga Națională de mini-baschet. Mici baschetbaliști au reușit locul cinci la campionatul desfășurat weekend-ul trecut în Mangalia, cea mai mare performanță din ultimii zece ani, conform statisticilor FRB. 

 

În competiție, Ploieștiul a fost reprezentat de opt echipe, dintre care una de fete și patru de babybaschet. Săptămânile petrecute în orașul de la malul mării au fost unele pline pentru micii baschetbaliști, având 8-10 meciuri pe săptămână, adică două meciuri în fiecare zi.

În prima fază a competiției echipa a obținut locul unu, iar în cea de-a doua fază locul doi. Competiția a fost și prilej de întărire a echipei al cărei lot nu s-a schimbat foarte mult în ultimii cinci ani, membrii mergând mai departe unii alături de celalți.  

Așadar, o vară fierbinte din punct de vedere competițional se încheie pentru CSU Ploiești, dar startul pregătirilor pentru noul sezon va începe în zilele următoare, mai precis la începutul lunii august, și nu oriunde, ci la Zlatibor, leagănul performanței pentru fosta multiplă campioană Asesoft Ploiești, relatează Ziarul Prahova.

 

Băieții au planuri mari și pentru anul viitor când generația 2004 se va înscrie la Campionatul Under 14 iar cei mai mari la Campionatul Under 16.

Succesul din această perioadă se datorează în cea mai mare parte atrenorilor: Elena Stan, Bianca Barbu, Vlad Dogaru, Ivan Gemaljevic și Ionuț Urzeală, președintele secției de baschet din cadrul CSU Ploiești.
Liga Națională de minibaschet masculin a fost câștigată de Laguna București, care, în meciul desfășurat cu trofeul pe masă, a trecut fără emoții, scor 40-23, de LPS Bihorul Oradea.

sursa foto: ziarulprahova