portugal

Finala dintre Franța și Portugalia a făcut parte din genul acela al finalelor dramatice, fără a fi foarte spectaculoase. Dar tensionată la maximum a fost, șansa fiind parșivă, arătându-și dinții după zâmbete largi, aruncate, pe rând, francezilor și portughezilor.

 

Prima dată le-a surâs portughezilor, în oglinda lui Rui Patricio, care a respins de sub bară mingea trimisă de Griezmann, golgheterul lui Euro 2016! Apoi, a surâs nu glumă, francezilor, atunci când Cristiano Ronaldo a ieșit accidentat în minutul 25. Și până la final, s-a tot jucat cu zâmbete de genul ăsta, în special la bara lui Gignac, din minutul 92, dar și la bara lui Rafael, în minutul 104! 

Și pentru că joaca asta parșivă a șansei trebuia întreruptă de cineva, Eder a decis să ia el laurii finalei, reușind golul victoriei, în minutul 109! Taman el, atacantul introdus pe teren de Santos, în minutul 80! Și taman el, care joacă în Franța, la Lille! Dacă o mai juca, după golul ăsta!

 

Dincolo de toate, însă, Portugalia merită felicitările din titlu pentru a arătat tuturor că este o echipă, nu doar echipa lui Ronaldo și, mai ales, pentru că a avut un antrenor adevărat, care știe la perfecție cum să își pună echipa să se apere, dar cu gândul la victorie! 

Parabens, Portugal!

foto: The Guardian

 

Național
  • Miercuri, 20 Septembrie 2017
  • De Georgiana Kelemen

România, campioană la informatică

Prima ediţie a Olimpiadei Europene de Informatică a confirmat că în România se pregătesc unii dintre cei mai buni IT-işti din lume. Elevii români au obţinut o medalie de aur şi trei de argint. La...