liga bbb

După ce Observatorul Prahovean a publicat mai multe articole cu privire la nemulțumirile unor suporteri și jucători legate de modul în care sunt punctate echipele Liga B Prahova și cum se fac promovările, în urma ședinței biroului executiv al AJF Prahova, pe site-ul asociației au fost publicate clasamentele.

 

Citește și:  Scandal în fotbalul prahovean. Denunțul unui microbist

Scandal în fotbalul prahovean. Un jucător de la Brazi acuz

Scandal în fotbalul prahovean. Ce spune președintele AJF Prahova

 

Totodată AJF Prahova e emis următorul comunicat de presă: ”Astăzi (n.r. luni), 4 iulie, Biroul Executiv al Asociaţiei Judeţene de Fotbal (AJF) Prahova s-a întrunit în mod statutar şi a luat următoarele decizii:

-         Analizând situaţia creată de echipele care nu s-au prezentat la două sau mai multe jocuri în returul sezonului 2015-2016, plus restanţele financiare ale altor grupări, s-a decis excluderea următoarelor echipe: Voinţa Găzarul Surani (Liga A), AS Dâmbu (SuperLiga B), Avântul Bertea (Liga B, seria „NORD”), Gloria Plopu, AS Româneşti, Unirea Petrolul Râfov (toate, din Liga B, seria „EST”), NG Brătăşanca, Viitorul Predeşti (ambele, din Liga B, seria „VEST”). În atare condiţii, jocurile din retur a echipelor mai sus menţionate (n.r. - excepţie în cazul formaţiei Viitorul Predeşti) au fost omologate cu 3-0 în favoarea adversarelor. Decizia luată a fost adoptată conform următoarelor articole din Regulamentul de Organizare a Activităţii de Fotbal (ROAF) şi Regulamentul Disciplinar (RD): 

1). R.O.A.F., art. 13, alin 4 - Dacă o echipă de seniori nu se prezintă, întârzie sau nu prezintă carnetele de legitimare la două jocuri în acelaşi campionat, ea va fi exclusă din competiţie, sancţionată cu penalitate sportivă şi va fi retrogradată în conformitate cu prevederile Regulamentului Disciplinar. Dacă o echipă de seniori a fost exclusă pentru două neprezentări în campionatul anterior, la prima neprezentare în campionatul în curs va fi exclusă din competiţie.

 

2). R.O.A.F., art. 17, alin. 1 - În cazul în care în cursul desfăşurării unui campionat, o echipă sau mai multe echipe se desfiinţează, se retrag, sunt retrogradate sau excluse din activitatea competiţională, se procedează astfel:

a). dacă această situaţie intervine înainte de sfârşitul turului (la competițiile organizate potrivit art. 8.a)/sezonului regular, rezultatele jocurilor disputate se anulează şi nu vor mai apărea în clasament;

b). dacă această situaţie intervine după terminarea turului (la competițiile organizate potrivit art. 8.a)/sezonului regular, sau în timpul desfăşurării returului/fazelor play-off/play-out, rezultatele jocurilor disputate în tur/sezonul regular se menţin, iar toate jocurile din retur/fazele play-off/playout (cele care s-au desfăşurat până la data retragerii/excluderii și cele rămase a se desfăşura conform programului oficial) se omologhează cu rezultatul de 3-0 în favoarea fiecărei echipe adverse.

 

3). R.D., art 79:

- Alin 2 - Neprezentarea la două jocuri din cadrul aceleiaşi ediţii a campionatului de seniori, întârzierea la joc peste termenul regulamentar sau neprezentarea carnetelor de legitimare se sancţionează cu excluderea din competiţie şi retrogradarea în categoria inferioară în anul competițional următor. conform prevederilor art. 79 alin. 14.

- Alin 14.1 - Neprezentarea la două jocuri din cadrul aceleiaşi ediţii a campionatului de seniori , retragerea sau excluderea unei echipe după începerea campionatului, va fi sancționată cu retrogradarea în ultima categorie competițională organizată de asociația județeană de fotbal pe teritoriul căreia are sediul clubul în cauză.”

Vezi mai jos situația clasamentului pentru Liga B Prahova, seria Est, Vest și Nord:

seria est

seria vest

seria nord