liga b prahova

După ce observatorulph.ro a publicat marți dimineață situația cu care se confruntă echipa Sportul Valea Călugărească după încheierea Ligii B Prahova, un jucător de la CS Brazi susține că și echipa sa se află într-o postură similară. 

 

Citește și:  Scandal în fotbalul prahovean. Denunțul unui microbist

Cele două situații par trase la indigo, fiind vorba doar de serii diferite, CS Brazi aflându-se în seria Vest, iar Sportul Valea Călugărească în seria Est. În ambele cazuri este reclamat faptul că în situațiile în care adversarii lor nu s-au prezentat la partidele programate, echipelor CS Brazi, respectiv Sportul Valea Călugprească, nu le-au fost acordate punctele, așa cum este normal.

Alin Stoica, jucător la CS Brazi, susține că dacă s-ar aplica regulamentul FRF, așa cum este normal, echipa sa ar termina primul loc Liga B și ar trebui să promoveze în Superliga B a fotbalului prahovean.

 

”CS BRAZI, ADEVĂRATA CAMPIOANĂ a seriei "Vest" - Liga B Prahova

Ținând cont de regulamentul FRF (Articolul 13, alin. 4), CS BRAZI este echipa care, în mod normal, ar trebui să termine pe primul loc în LIGA B Prahova, Seria Vest și, totodată, să promoveze, PE MERIT, in Superliga B Prahova. De ce?

Echipa Viitorul Puchenii Mari trebuie penalizată, conform regulamentului, datorită faptului că nu s-a prezentat la ultimele două jocuri pe care le avea de disputat în returul Ligii B Prahova, Seria Vest (jocul cu AS Târgșorul Vechi Stăncești, respectiv Petrolul Ologeni).

 

Penalizarea constă, mai exact, în omologarea tuturor rezultatelor din returul campionatului cu scorul de 3-0 în favoarea adversarilor acestei echipe (Articolul 17, alin. 1, pct. b).

Ținând cont de acest lucru, CS Brazi a fost singura echipa care "s-a încurcat" cu Viitorul Puchenii Mari și trebuie să primească 2 puncte in plus, ajungând astfel să cumuleze un total de 65 de puncte și să fie declarată echipa CAMPIOANĂ, pe merit!

Clasamentul va arata astfel:

 

1. CS BRAZI - 65p
2. Rapid Ibrianu - 64p
3. CS Scorteni Mislea - 64p
4. AS Strejnic - 63p” , a fost mesajul transmis de Alin Stoica, jucător legitimat la Clubul Sportiv Brazi, reporterului Observatorul Prahovean. 

Dacă în ambele situații, cea în care este Sportul Valea Călugărească și CS Brazi, se aplică regulamentul FRF, cel în baza căruia funcționează AJF Prahova, ordinea echipelor în clasament se schimbă. Cele două echipe menționate mai sus ar trebui să promoveze în Superliga B Prahova. 

Observatorul Prahovean a solicitat un punct de vedere Federației Române de Fotbal cu privire la cele două situații.