liga b prahova

Cu ochii ațintiți la Campionatul European de Fotbal, împătimiții sportului rege trec cu vederea situații grave care se întâmplă la nivel local. Un caz elocvent îl reprezintă Liga B Prahova, campionat abia încheiat și care, potrivit clasamentului, s-a terminat cu promovarea echipei Petrolul 95.

 

Citește și:  Scandal în fotbalul prahovean. Un jucător de la Brazi acuză

În realitatea însă, aceste lucruri care par simple, stau cu totul altfel. Alexandru Petre, în calitate de consilier local și microbist, fan al echipei Sportul Valea Călugărească, denunță modul în care au fost stabilite ierarhiile în Liga B Prahova și cum a fost câștigat acest campionat de echipa Petrolul 95, prin ignorarea regulamentului stabilit de FRF și care ar fi trebuit aplicat de AJF Prahova în orice competiție sportivă la nivelul județului.

Potrivit statisticilor, echipa Petrolul 95 a încheiat campionatul pe primul loc, acumulând 68 de puncte, fiind urmată de Sportul Valea Călugărească cu 67 de puncte și de Rapid Sălciile cu 58 de puncte. Potrivit acestui top, echipa care promovează este Petrolul 95.

 

Alexandru Petre susține că AJF Prahova a trecut cu vederea anumite aspecte din timpul campionatului și nu a aplicat întocmai regulamentul Federației Române de Fotbal. Pe scurt, pe durata competiției, au fost mai multe cazuri în care două echipe, Gloria Plopu și AS Românești, nu s-au prezentat la partidele programate cu echipa Sportul Valea Călugărească.

Conform regulamentului, echipele care nu s-au prezentat ar fi trebuit scoase din competiție, iar punctele pe care le-au acumulat să fie retrase. Acest lucru ar fi dus la schimbări la vârful clasamentului iar echipa care a promovat, nu ar mai fi Petrolul 95, ci Sportul Valea Călugărească.

”Situația fotbalului românesc la nivel de cluburi de prima ligă și de echipă națională pleacă de la problemele din teritoriu. Aici totul gravitează in jurul banului, mafia e la ea acasă, relațiile de familie, prietenie și mai ales cele bazate pe portofel sunt la mare preț. Nu se respectă regulamente, maniera de conducere este una discreționară și de multe ori chiar despotică.” A fost mesajul transmis de Alexandru Petre, redacției noastre.

 

Reprezentanții echipei Sportul Valea Călugărească au ales să nu comenteze subiectul.

Contactat telefonic de Observatorul Prahovean, președintele AJF Prahova, Silviu Crângașu a susținut că nu poate face nicio declarație cu privire la situație descrisă până joi, când comisia de disciplină va fi întrunită pentru omologarea rezultatelor. În urma acestei comisii, biroul executiv al AJF Prahova va lua o decizie cu privire la la activitatea competițională. Acesta a mai precizat că toate cazurile petrecute pe parcursul campionatului urmează a fi discutate și lămurite.

Vom reveni cu amănunte!