reghecampf

În martie 2014, după ce a câștigat alegerile pentru președinția FRF, Răzvan Burleanu anunța că are un singur nume pe listă pentru viitorul echipei naționale: Laurențiu Reghecampf. La acea dată, Burleanu voia să se descotorosească de Victor Pițurcă și performanțele antrenorului Stelei pledau în favoarea acestuia pentru a-i succede actualului tehnician al lui Al Ittihad pe banca ”tricolorilor”.

 

Din păcate, două au fost piedicile atunci pentru îndeplinirea dezideratului noului președinte al Federației: clauza de 1,4 milioane de euro care ar fi trebuit plătită lui Pițurcă în cazul rezilierii unilaterale a contractului, respectiv faptul că Reghecampr și-ar fi dorit să lucreze, în paralel, atât la echipa națională, cât și la Steaua.

„A apărut un profesionist care a pus punctul pe i. Îmi doresc să antrenez naționala, dar doar în paralel cu ceea ce fac la Steaua. Dacă se va putea, o voi face cu toată plăcerea. Vă spun că pot face acest lucru, pot realiza lucruri foarte bune.

Eu pot face lucrul acesta în paralel, nu o să plec de la Steaua. Nu am cum, îmi pare rău. Eu mai am contract încă un an cu Steaua, iar acest lucru este cel mai important lucru pentru mine", a spus Laurențiu Reghecampf, în direct la emisiunea Fotbal Club, de la Digi Sport, la acea dată.

 

Chiar dacă acum doi ani varianta Reghecampf la națională a picat, relația antrenorului Stelei cu președintele FRF a rămas una extrem de bună. De altfel, tocmai buna înțelegere dintre cei doi a făcut ca Steaua să nu fie sancționată atunci când a refuzat să-și lase jucătorii la selecționata divizionară a României, în iarnă, în Antalya.

Acum, după ratarea calificării în optimile Euro 2016, Anghel Iordănescu este ca și plecat de la echipa reprezentativă a României, iar discuția înlocuitorului ”Generalului” a revenit pe tapet.

Chiar dacă oameni cu influență din Federație îi susțin pe Mircea Rednic, respectiv pe germanul Bruno Labbadia ( fostul antrenor al lui Alex Maxim la Stuttgart), Laurențiu Reghecampf pleacă din start cu avantajul susținerii președintelui FRF, care vrea, chiar și cu doi ani de întârziere, să-și îndeplinească visul din momentul câștigării alegerilor pentru președinția Federației.

 

Spre deosebire de acum doi ani, venirea lui Reghecampf la națională ar fi în beneficiul tuturor părților implicate. Reghe nu mai are parte de susținerea avută în primul mandat la Steaua, nu beneficiază de transferurile cerute și, după pierderea titlului, a pierdut mult din creditul patronului Gigi Becali.

Totodată, Becali ar fi mulțumit cu plecarea lui Reghecampf, întrucât își poate îndeplini, la rândul său, o mai veche dorință: aceea de a-l avea pe Edi Iordănescu antrenor principal. Fiul selecționerului tocmai și-a anunțat despărțirea de Pandurii și, în acest moment, este disponibil.

1 milion de euro e clauza de reziliere unilaterală a contractului dintre Laurențiu Reghecampf și Steaua.

 

sursa: digisport.ro

 

 

Opinii Voxpublica
  • Miercuri, 18 Octombrie 2017
  • De Mihai Nicolae

Circ, panaramă și suspine la PNL Prahova

Ce să zic? N-am ce să zic! Citiți astea doua texte si cruciți-vă: până aici a ajuns organizația seniorului Quintus. Ca să rămânem în contextul și atmosfera ”pupat toți piața endependenți”, întreb și eu ca...