bataie suporteri romani

Nouă suporteri ai naţionalei României participantă la Campionatul European de fotbal au fost reţinuţi de autorităţile franceze după o altercaţie, şapte dintre ei au fost puşi în libertate, iar pentru ceilalţi doi s-a dispus prelungirea măsurii de reţinere, informează Ministerul Afacerilor Externe, într-un comunicat transmis Digi24.

 

"Ca urmare a demersurilor întreprinse de către Ambasada României la Paris, prin intermediul ataşatului de interne din cadrul misiunii diplomatice, pe lângă autorităţile competente franceze, a rezultat că în urma altercaţiei au fost reţinuţi nouă cetăţeni români. Şapte dintre cetăţenii români au fost ulterior puşi în libertate, pentru alţi doi fiind prelungită măsura reţinerii. Până în acest moment, niciunul dintre cetăţenii români nu a solicitat asistenţă consulară din partea Ambasadei României la Paris.

În prezent, la nivelul misiunii diplomatice române nu există informaţii despre existenţa unor cetăţeni români, suporteri ai naţionalei României, spitalizaţi în unităţi medicale din Paris.

În contextul Campionatului de Fotbal EURO 2016, Ambasada României la Paris este în legătură permanentă cu autorităţile locale şi este pregătită să acorde asistenţă consulară de specialitate, în limita competenţelor legale.

 

Reamintim că Ministerul Afacerilor Externe, în parteneriat cu Ministerul Afacerilor Interne şi cu Federaţia Română de Fotbal, au realizat şi publicat un Ghid pentru Campionatul European de Fotbal 2016, cu informaţii utile dedicate suporterilor români care se vor deplasa în Franţa", se arată în comunicatul Direcţiei Purtător de Cuvânt şi Comunicare din cadrul MAE.

Membri ai galeriilor Steaua şi Dinamo s-au bătut, sâmbătă, la Paris, într-un local, a doua zi după meciul de deschidere al Euro-2016, Franţa - România, a scris digisport.ro. Potrivit prosport.ro, unul dintre cei doi fani români cărora li s-a prelungit reţienerea este rugbistul Andrei Florescu, legitimat la CSA Steaua.

Reprezentativa României a fost învinsă de selecţionata Franţei, scor 2-1 (0-0), în primul meci al Campionatului European, disputat, vineri, pe Stade de France. Tricolorii vor juca, miercuri, de la ora 19.00, cu Elveţia, pe Stadionul Parc de Princes, al doilea meci din Grupa A.
sursa: digi24.ro

 

 

Național
  • Vineri, 20 Octombrie 2017
  • De Georgiana Kelemen

Spotify se lansează pe piața din România

Spotify, unul dintre cele mai populare servicii de music streaming online din lume, se pregătește să pătrundă și pe piața din România, la finalul lunii noiembrie, pe data de 28, scrie Manafu....