EURO2016

Zi mare pentru fotbalul românesc! Tricolorii înfruntă astăzi Franţa, în meciul de deschidere al Campionatului European. Anghel Iordănescu promite o tactică mai ofensivă, prin care să îi surprindă pe cocoşii galici.

 

 

Aşteptarea a luat sfârşit. La jumătate de an de când a aflat că va deschide în premieră un turneu final, România e pregătită de duelul cu Franţa.

„Mergem pe linia pe care noi ne-am pregătit-o în ultima perioadă, nu dorim să jucăm defensiv, vrem un joc echilibrat, în care să punem probleme francezilor, știind că în defensivă Franța are o sumedenie de puncte nerezolvate”, a spus selecționerul Anghel Iordănescu.

 

„Sigur, e meciul carierei noastre de până acum. Ne dorim foarte mult să începem cu bine acest turneu, ne dorim să avem o atitudine bună și să facem jocuri bune”, a completat Vlad Chiricheș, Napoli/România.

„E cea mai mare satisfacție să ajungi la Euro, oricine își dorește să joace la Euro”, a spus Mihai Pintilii, Steaua/România.

România, cea mai bună defensivă din preliminariile europene, se va lupta cu un atac stelar - Deschamps are de ales dintre Griezmann, Giroud, Gignac şi Martial.

„Sunt convins că oricare din jucătorii de atac ai Franței pot face diferența. Aici noi suferim, nu avem jucători care să facă diferența individual”, a mai spus Iordănescu.

„E un meci important, dar nu mai important ca cele două din grupă. Fiind deschidere, e mult mai special și până acum e meciul carierei în care voi evolua”, a spus Ciprian Tătăruşanu, Fiorentina/România.

Franța nu subestimează România

Francezii au studiat echipa României şi au ajuns la concluzia că vor înfrunta un adversar care va încerca să joace pe cartea contraatacului. Oamenii lui Didier Deschamps sunt convinşi că o victorie le-ar da mai multă încredere pentru meciurile următoare.

„Ştiu că şi obiectivul nostru şi al românilor este să înscriem cât mai repede. Mă aştept la o echipă a României care nu este ultradefensivă. Are o apărare de calitate, dar este capabilă să caute greşelile adversarilor. Are calitatea de a trece rapid de la faza defensivă, la cea ofensivă”, a spus antrenorul Didier Deschamps.

„Este o echipă de nivel înalt, nu trebuie să o subestimăm. O respectăm, dar vrem neapărat să începem competiţia cu o victorie”, a completat Hugo Lloris, Tottenham/Franța.

Franța - România, azi, de la 22:00

Echipa probabilă a României: Tătăruşanu - Săpunaru, Chiricheş, Grigore, Raţ - Pintilii, Hoban - Adi Popa, Stanciu, Stancu - Andone

Echipa probabilă a Franţei: Lloris - Sagna, Koscielny, Rami, Evra - Kante, Pogba, Matuidi - Griezmann, Giroud, Payet

Franţa - România se vede gratuit în reţeaua RCS & RDS pe Pro TV, astăzi, de la 22:00 și în format LIVE TEXT pe digi24.ro."

 

sursa: digi24.ro