catalina ponor

Cătălina Ponor s-a clasat pe locul 3 atât în finala de la bârnă, cât şi în cea de la sol a Campionatului European de gimnastică de la Berna, şi tot astăui, reprezentanta României va fi prezentă şi în finala de la sol, unde s-a calificat cu a treia notă.

 

Sorţii au trimis-o pe Cătălina să deschidă a treia finală a zilei la senioare. Ponor a intrat în ultimul act la bârnă cu a treia notă - 14.433 şi a impresionat din start prin eleganţă. Pe aparat, sportiva de 27 de ani a avut însă câteva ezitări, iar acest lucru s-a reflectat în nota finală. Cătălina Ponor a primit 14.266, o notă sub cea obţinută în calificări, cu care era greu de crezut că va rămâne pe podium.

Sportivele care au urmat-o imediat, Marine Boyer (Franţa) şi Aliya Mustafina (Rusia), au şi depăşit-o, după ce au fost notate cu 14.600, respectiv 15.100.

Dar Cătălina a rezistat pe podium până la capăt. Principalele pericole care au concurat la sfârşit, Rebecca Downie (Marea Britanie) şi Angelia Melnikova (Rusia), au ratat. Prima a căzut de pe bârnă, iar a doua a avut o aterizare "urâtă". Astfel, Ponor a cucerit prima medalie la o competiţie majoră după ce a revenit în activitate. Iar Campionatul European încă nu s-a încheiat pentru ea.

La sol, Cătălina Ponor a intrat în finală cu a treia notă, şi a primit pentru evoluţia ei din ultimul act al competiţiei cu 14,466. Pe primul loc în finala de la sol s-a situat gimnasta din Elveţia, Giulia Steingruber, cu 15,200, în timp ce argintul i-a revenit britanicei Elissa Downie, cu 14,566.

 

Cătălina Ponor revine de la Berna cu două medalii de bronz, rezultate promiţătoare în tentativa ei de a ajunge la Rio. Este clar însă, gimnasta trebuie să mai adauge elemente de dificultate pentru a spera într-o prezenţă la Jocurile Olimpice, mai ales că adversara ei în această tentativă, Larisa Iordache, este una din cele mai bune sportive ale lumii.

sursa: gandul.info