bute

Vești incredibile din Canada, unde Lucian Bute, 36 de ani, a picat testul anti doping de la finalul partidei cu Badou Jack, terminată la egalitate.

 

UPDATE Bute susține că nu a luat substanțe interzise

"Sunt surprins si tulburat de aceasta stire. Nu inteleg de ce ar fi condus la acest rezultat pozitiv. Am trecut intotdeauna toate examenele necesare, de cand am devenit campion mondial. Mai recent, in timpul antrenamentelor pentru meciul impotriva lui DeGale (n.r. britanicul James DeGale) in Quebec, in noiembrie anul trecut, am fost testat de opt ori, de la inceputul pregatirii pana in ziua meciului. Nu am luat nimic si nu am folosit niciodata substante interzise! Am incredere deplina in echipa mea. Va exista o analiza a probei B si sunt increzator ca rezultatul va fi negativ ", a declarat Bute intr-un comunicat de presa emis de clubul GYM care il reprezinta pe Bute.

 

Mauricio Sulaiman, președintele WBC, a anunțat că Bute ar fi folosit ostarină, substanță interzisă de regulamentele WADA (Agenția Mondială Antidoping). Lucian riscă o suspendare între 6 luni și 4 ani, ceea ce ar putea fi echivalentă cu retragerea din box.

”WBC a primit o notificare din partea Comisiei de box și wrestling din D.C. despre urme de ostarină depistată în testul antidoping al lui Lucian Bute”, se arată în comunicatul WBC.

Ostarina e folosită de sportivi la antrenamente pentru a-și îmbunătăți condiția fizică și are efecte asemănătoare steroizilor anabolici. DETALII AICI

Cu această substanță au mai fost depistanți pozitiv ciclistul Nikita Novikov (iunie 2013), atleta Chaltu Beji (iunie 2015) și luptătorul UFC Tim Means (februarie 2016).

Bute e al șaselea nume important din sportul românesc care este depistat pozitiv în 2016, după Liviu Dumitrescu - kaiac-canoe (detalii), Mirela Lavric - atletism (detalii), Mihai Donisan - atletism (detalii), Claudia Ștef - atletism (detalii) și Eva Tofalvi - biatlon (detalii).

Lucian l-a înfruntat pe Jack pe 30 aprilie într-o confruntare pentru titlul mondial WBC la categoria supermijlocie. Partida dominată de suedez s-a încheiat la egalitate și era deja obiectul unei anchete, după ce un arbitru i-a acordat victoria clară lui Jack, 117-111, în timp ce alți doi au mers pe un egal, 114-114.
sursa: gsp.ro