banc

Atacantul român Adrian Mutu și-a anunțat, vineri, încheierea carierei de fotbalist, prin intermediul unei scrisori trimise cotidianului italian ''Corriere dello Sport-Stadio'', scrie Agerpres. Adrian Mutu a jucat timp de câteva luni, în 2014, și la Petrolul Ploiești, timp în care a dat 4 goluri în 11 meciuri.

 

In cei 20 de ani de cariera, in care a purtat tricoul a 13 cluburi, Mutu a marcat 199 de goluri, scrie sursa citata, iar acum isi agata ghetele in cui si va incepe un nou capitol, cel de antrenor.

"Dupa atatia ani petrecuti pe terenul de joc, a sosit momentul sa ma opresc, sa-i inchei cariera. Am trait un vis frumos si vreau sa las un semn al imensei mele recunostinte tuturor celor care m-au ajutat in viata si in profesie. Un vis care a fost posibil gratie echipelor (la care a jucat, n. red.), de la FC Arges la Dinamo, pana la Inter, de la Verona la Parma, de la Chelsea la Juventus, de la Cesena la Ajaccio, trecand pe la Petrolul, Pune si pana la ASA Targu Mures. In principal, totusi, vrea sa multumesc Fiorentinei, si pe primul loc, evident, nationalei mele, a Romaniei, careia ii sunt golgheter cu 35 de goluri (la egalitate cu Gheorghe Hagi, n. red.) si care intotdeauna a venit pe primul lor. Gratie lor mi-am asigurat un loc in paradisul fotbalistilor si nu voi uita niciun minut din multele meciuri jucate", scrie Mutu in scrisoarea sa.

 

Mutu lasă în spate, astfel, o carieră strălucitoare, în care a jucat pentru FC Argeş, Dinamo, Internazionale Milano, Verona, Parma, Chelsea, Juventus, Fiorentina, Cesena, Ajaccio, Petrolul, Pune City şi ASA Târgu Mureş, dar şi un palmares de invidiat. "Briliantul" a fost desemnat de patru ori cel mai bun fotbalist din România, a câştigat titlul cu Dinamo (1999/2000) şi două în Seria A, ambele cu Juventus)