csu ploiesti

Echipa masculină de baschet „sub 14 ani" a Clubului Sportiv Universitar Ploieşti s-a calificat la turneul final al Campionatului Naţional, după ce, în weekend, a încheiat pe poziţia secundă „barajul" din Sala Sporturilor Olimpia.

 

Formaţia antrenată de sârbul Ivan Gemaljevic (41 ani) a bifat două victorii, în faţa „outsiderilor" CSS Nr. 1 Phoenix Constanţa şi CSS Viitorul Cluj, pierzând, în schimb, meciul cu CSU Sibiu, pentru stabilirea ocupantei primului loc.

De vineri până duminică, Sala Sporturilor Olimpia a respirat baschet, în cadrul turneului de baraj pentru calificarea la faza finală a Campionatului Naţional „U14". În prezenţa a aproximativ 500 de spectatori, în fiecare dintre cele trei zile de întreceri, echipa Clubului Sportiv Universitar Ploieşti a jucat un baschet de calitate, ţinunându-se, astfel, de promisiunea făcută înainatea „patrulaterului", şi anume calificarea la turneul de elită. Vineri după-amiază, CSU Ploieşti s-a impus cu 78-49 în faţa grupării constănţene, după care a urmat victoria cu CSS Viitorul Cluj, 77-49, ce a pecetluit soarta turneului. Cu două victorii după două etape, şi deja califcate la faza finală, CSU Ploieşti şi CSU Sibiu s-au întâlnit, duminică, în meciul care a decis ordinea la vârf, ardelenii impunându-se cu 93-79.

„Zeci de ore de muncă, sute de ore de antrenamente, un turneu şi bucuria copiilor – acestea sunt ingredientele pentru o calificare pe care nimeni din Ploieşti, în ultimii 10 ani, nu a mai reuşit-o. Sunt fericit, sper că am organizat foarte bine turneul, dar asta trebuie să o spună toţi cei care au participat. Ne întoarcem imediat în sala de antrenamente, pentru că nu vrem să fim o prezenţă întâmplătoare la turneul final, ci ne dorim să fim o surpriză plăcută. Mulţumesc tuturor celor care au venit la sală şi m-au ajutat să organizez acest turneu, dar şi copiilor şi antrenorului Ivan Gemaljevic, care face o treabă minunată la echipă", a declarat Ionuţ Urzeală, preşedintele secţiei de baschet din cadrul CSU Ploieşti.

 

Turneul final al Campionatului Naţional „U14" va avea loc în perioada 18-22 mai.