ekeng deces2

Patrick Ekeng a încetat din viaţă la Spitalul de Urgenţe, iar mulţi discută deja despre modul în care s-a făcut intervenţia.

 

Potrivit calculelor digi24,între momentul în care fotbalistul s-a prăbuşit şi cel în care a fost urcat în ambulanţă s-au scurs 2 minute şi 47 de secunde.

Aceasta însă nu pare să fie singura greşeală comisă în procesul de acordare de prim ajutor. Concret, în cadrul emisiunii Fotbal Club s-a vehiculat ideea că ambulanţele de la stadion erau strict de transport, mizându-se probabil că în caz de de urgenţe Spitalul este foarte aproape.

Lucru adevărat, dar în condiţiile în care fiecare secundă era de o importanţă vitală, se ridică mai multe semne de întrebare. Conform imaginilor surprinse în direct de Digi sport 1, în timpul partidei, medicii nu l-au intubat pe jucător, lucru esenţial în asemenea situaţii. De asemenea, defibrilatorul atât de necesar în asemenea cazuri nu pare să fi fost în dotarea maşinii.

 

"Am primit verdictul în cazul pacientului în vârstă de 26 de ani, care s-a prăbușit pe terenul de sport. A fost adus la noi cu o ambulanță fără manevre de resuscitare, din ce știm noi. A suferit un stop cardio-respirator la camera de gardă. Nu pot să fac speculații, să spun dacă a fost supus sau nu manevrelor de resuscitare, până să ajungă la noi, dar ăsta a fost finalul. Nu e prima dată când se întâmplă un asemenea eveniment. Cauzele vor fi stabilite în urma examenului necropsic. Am vrea să prezentăm condoleanțe tuturor celor implicați", a comentat un medic de la Spitalul Floreasca, întărind ipoteza că intervenţia nu s-a produs aşa cum trebuia.

Potrivit specialiştiilor, dacă şocul cardiogen este tratat imediat, aproximativ jumatate dintre pacientii cu soc cardiogen supravietuiesc.

"În astfel de cazuri, factorul timp este esenţial. este esenţial ca din primele secunde să se facă acel ABC al resuscitării. Orice temporizare face diferenţa între viaţă şi moarte. După 4 minute, pronosticul este pus sub semnul întrebării. La o oră şi jumătate, şansele se îndreaptă spre zero", a declarat la Fotbal Club Pavel Ciuhodaru, medic UPU Iaşi.

 

Sursa: digi24.ro