petrolul

Petrolul a ajuns în pragul colapsului la mai puţin de trei ani după ce a câştigat Cupa României şi a scos zeci de mii de oameni în stradă, la Ploieşti.

 

Situaţia financiară a clubului s-a agravat de la o zi la alta şi după intrarea în insolvenţă, petrecută la începutul anului trecut. Fapt unic în ultimele sezoane, un jucător al Petrolului, Mişelăricu, a fost ajutat pe medicul echipei adverse la meciul cu CSMS Iaşi, scor 0-1, deoarece "lupii" nu mai au doctor la echipă!

Datoriile prahovenilor au crescut cu două milioane de euro de la intrarea în insolvenţă şi au ajuns în acest moment la zece milioane de euro, în condiţiile în care administrator special a fost numită Clarisa Vârcioroveanu, concubina patronului Dan Capră.

Intrarea în faliment a "galben-albaştrilor" pare astfel doar o chestiune de zile. Pe 25 mai, Petrolul ar putea primi lovitura de graţie din partea Tribunalului Prahova. Mulţi jucători din lot au deja salariile neplătite de cinci luni, din noiembrie anul trecut, în timp ce străinii sosiţi în iarnă au primit un singur salariu, la începutul lunii februarie. În aceste condiţii, Giuseppe Prestia şi Romain Inez şi-au reziliat contractele în plin sezon, iar alţi fotbalişti par şi ei decişi să abandoneze corabia înainte de finalul stagiunii.

 

Dar meciul de la Iaşi nu a fost singurul fără doctor pentru Petrolul. De două luni, clubul nu mai are medic nici la antrenamente. Unul dintre foştii doctori ai clubului, Laurenţiu Bulata, mai ajută ocazional Petrolul.

Din acest motiv, Constantin Mişelăricu, suspect de comoţie, a fost consultat la Iaşi de medicul celor de la CSMS.

Capră a luat televizoarele din loje ca să le dea jucătorilor străini
Prahovenii au şi probleme de altă natură. Au fost daţi afară de oficialităţile locale de la Crângul lui Bot, locul tradiţional de cantonament, şi riscă să păţească acelaşi lucru şi la stadionul Ilie Oană.

 

Petrolul nu a plătit chiria pentru niciunul din meciurile jucate în acest an, iar noul proprietar al arenei construite în 2011, Clubul Sportiv Municipal Ploieşti, a ameninţat deja că lojele şi birourle clubului de la stadion ar putea fi închise.

Multe dintre loje au rămas în iarnă chiar şi fără televizoare, oferite străinilor nou-veniţi la Ploieşti.

"Lupii galbeni" fac toate deplasările, indiferent de distanţă, cu autocarul.

 

Chiar şi magazinul oficial de la stadion a fost închis, în condiţiile în care Petrolul a fost printre puţinele cluburi din ţară care au câştigat bani de pe urma fanilor.

Prahovenii au avut tot timpul, de la repromovarea în Liga 1 din 2011, una din cele mai ridicate medii de spectatori din campionat.

Acesta e tabloul unui club care a aniversat 90 de ani de istorie în 2014 şi care se poate lăuda cu patru titluri de campioană, trei Cupe ale României şi o victorie contra lui Liverpool, singura realizată de o formaţie românească împotriva "cormoranilor".

Şi asta în condiţiile în care încasările din perioada iunie 2013- mai 2016 au depăşit 16 milioane de euro, din drepturi TV, transferuri, sume primite de la UEFA, bani încasaţi de la Consiliul Local, bilete şi abonamente.

Încasările Petrolului iunie 2013- mai 2016

6 milioane de euro - drepturi TV Liga 1

1,7 milioane euro - primiţi de la Primăria Ploieşti înainte de blocarea contractului cu Asociaţia Lupii Galbeni

1,6 milioane euro - premieri din partea UEFA pentru participările în cupele europene

4,2 milioane euro - de la Terek Groznîi pentru transferurile lui Grozav şi Bokila

800.000 euro - de la Botev Plovdiv pentru transferurile lui Hamza Younes, Benga şi Dore

1,5 milioane euro - din bilete si abonamente

1924 este anul înfiinţării Petrolului, sub numele de Juventus Bucureşti. Clubul s-a mutat în 1952 la Ploieşti

4 titluri şi 3 Cupe au în palmares ploieştenii
sursa: digisport.ro