volei

Aseară, a început duelul final pentru locul al cincilea în Divizia A1, poziție pe care și-o dispută Tricolorul LMV Ploiești și CSM București.

 

Primul meci a avut loc pe terenul echipei bucureștene, în Sala „Unirea” din comuna Dobroești, din județul Ilfov.

Jocul a început sub semnul echilibrului, CSM București menținându-se în avantaj în prima parte a actului inaugural, conducând cu 10:8. De la 11:10, Tricolorul LMV a revenit, grație unui parțial de 3:1, iar la al doilea time-out tehnic avea un ecart de două puncte, scor 16:14.

 

CSM București a replicat, prin trei puncte consecutive, revenind în frunte, dar ploieștenii au oprit seria gazdelor cu două puncte la rând. Echipa din Capitală a mai revenit o dată la conducere, scor 20:19, însă Tricolorul LMV a avut o evoluție perfectă în finalul setului, procurându-și trei mingi de set, scor 24:21.

Gazdele au salvat prima șansă a ploieștenilor, însă Tricolorul LMV și-a adjudecat actul cu scorul de 25:22.

Setul secund a început sub dominația gazdelor, care au punctat de trei ori la rând în debut, iar după o nouă serie de trei puncte consecutive au dus scorul de 6:1. Din acel moment, ecartul s-a menținut între patru-cinci puncte până la 9:4, când Tricolorul LMV a punctat de două ori la rând, apropiindu-se la trei lungimi.

În primă fază, CSM București a oprit seria ploieștenilor, dar Tricolorul LMV a reușit să se apropie ulterior la doar două puncte, scor 13:11. Printr-o serie de 4:0, gazdele au revenit în control, iar ploieștenii au fost nevoiți să înceapă o nouă cursă de urmărire.

Tricolorul LMV a punctat de două ori la rând, apropiindu-se la patru puncte, însă o nouă serie de 3:0 a bucureștenilor a dus scorul la cea mai mare diferență înregistrată, 20:13. Ploieștenii au avut o tentativă timidă de revenire, scor 21:16, însă CSM București s-a impus în cele din urmă cu scorul de 25:19.

Actul al treilea a început similar cu setul precedent, CSM București adjudecând-și primele trei puncte, însă Tricolorul LMV a replicat, revenind la 3:2.

Gazdele au preluat, apoi, controlul jocului, reușind un parțial de 5:1. Ploieștenii au oprit pe moment avântul formației din Capitală, punctând de două ori la rând, dar o nouă serie de 3:0 a gazdelor a mărit ecartul la șase lungimi, scor 11:5.

Diferența s-a menținut până la 14:8, când Tricolorul LMV a găsit soluțiile să mai reducă din avantajul gazdelor, prin două puncte la rând. Iar după cel de-al doilea time-out tehnic Ghimeș și co. au revenit chiar la două puncte, scor 16:14.

Momentul bun al ploieștenilor a continuat, apropiindu-se la o singură lungime, scor 17:16. CSM București a încercat o nouă desprindere, revenind la trei puncte avans, scor 20:17, dar Tricolorul LMV a replicat perfect, egalând situația la 20.

Gazdele au oprit seria ploieștenilor, pe moment, menținând un avantaj minim până la 22:21, când Tricolorul LMV a preluat pentru prima dată conducerea în set, prin trei puncte câștigate la rând. CSM București a salvat prima minge de set a ploieștenilor, însă nu și pe cea de-a doua, Tricolorul LMV adjudecându-și setul cu scorul de 25:23, după o revenire fantastică.

Setul al patrulea a început tot cu gazdele la conducere, distanțându-se în prima parte a actului la șase puncte, scor 9:3, respectiv 10:4. Iar de la 11:6, CSM București a punctat de patru ori la rând, majorându-și ecartul la nouă lungimi.

Diferența s-a menținut pe moment, pentru ca Tricolorul LMV să se apropie la opt puncte, scor 18:10. Dar, cu trei puncte consecutive, CSM București părea că a rezolvat soarta setului. Ploieștenii au mai dat ceva emoții gazdelor, revenind la 21:13, însă, în cele din urmă, echipa din Capitală s-a impus cu scorul de 25:16, trimițând meciul în tiebreak.

Actul decisiv a început foarte echilibrat, formațiile alternând la conducere, fără însă să se poată desprinde la mai mult de un punct. La momentul schimbării terenului, Tricolorul LMV se afla în frunte, scor 8:7. Iar după acest moment, Tricolorul LMV a reușit să se desprindă, scor 10:8.

CSM București a redus diferența la un punct în câteva rânduri, dar ploieștenii și-au creat trei mingi de meci, după două puncte consecutive, scor 14:11.

Tricolorul LMV Ploiești și-a adjudecat, în final, tiebreakul cu scorul de 15:12, obținând victoria la capătul unui meci maraton de două ore și 20 de minute, iar elevii antrenorilor Marian Anton și Mădălin Marinescu au luat deja o opțiune serioasă pentru câștigarea duelului cu CSM București.

Meciul al doilea din cadrul disputei este programat diseară, de la ora 18.00, tot la Dobroești, foarte importantă fiind acum recuperarea după un asemenea joc foarte solicitant.
sursa: tricolorullmvploiesti.ro